fbpx
Društvo

Krivične prijave protiv v.d. direktora JKP “Higijena”

Pripadnici MUP-a u Zaječaru podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru protiv četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba monopolističkog položaja.

Osumnjičeni je kao odgovorno lice u svojstvu v.d. direktora JKP “Higijena“ Zaječar podstrekao druge osumnjičene da u svojstvu članova Nadzornog odbora JKP „Higijena“ usvoje njegov predlog i donesu odluku o usvajanju cenovnika za komercijalne pogrebne usluge što je u suprotnosti sa Zakonom o obligacionim odnosima. Na taj način su doveli u povlašćeni položaj na tržištu JKP „Higijenu“ Zaječar na koju se cenovnik nije primenjivao u odnosu na druga preduzeća koja se bave istom delatnošću, čime je JKP Higijena ostvarila imovinsku korist u iznosu od 257.548 dinara.

U svojstvu odgovornog lica JKP ”Higijena” Zaječar osumnjičeni je izvršio i krivično delo zloupotreba položaja službenog lica tako što je zaposlio suprugu na neodređeno vreme u JKP ”Higijena” što je u suprotnosti sa odredbama Uredbe o postupku za pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, iako u navedenom periodu nije bila radno angažovana u JKP ”Higijena”.

Izvor: b92.net

1 komentar

Dodaj komentar