Društvo

Kraj kovid pandemije na vidiku?

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: pixabay.com

Broj zaraženih u Srbiji, na sreću svih nas, naglo je pao sa preko 19.000 zaraženih na nešto više od hiljadu slučajeva dnevno, što svakako nije za zanemariti.

Kako to često zna biti slučaj u poslednje dve godine, nakon svake ukinute mere i većeg okupljanja, broj zaraženih bi rastao. Međutim, s obzirom da su kovid propusnice prestale da važe 12. marta, izbori prošli, kao i mnoge druge manifestacije, da li to znači da korona polako nestaje i odlazi u istoriju?!

Broj obolelih poslednjih nedelja sve je bliži hiljadi, a podsetimo se, početkom februara ove godine u Srbiji je bilo više od 19.000 novozaraženih i veliki broj smrtnih slučajeva.

Još krajem meseca marta epidemiolog Predrag Kon naveo je izbore kao jedan od testova na kome ne smemo pasti kada je u pitanju zaštita i samoinicijativno poštovanje mera.

Kon je još i dodao da blago opadanje broja obolelih od korone u prvim nedeljama aprila, među kojima je i izborni dan, može značiti da će korona ipak zaobići već planirana obeležavanja praznika, venčanja i matura.

Dodaj komentar