Kultura

Koncerti u zaječarskoj muzičkoj školi

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Narednih dana, u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, biće održana dva koncerta.

U ponedeljak, 7. oktobra 2019. biće održan koncert Nikole Stojkovića na klaviru. Početak koncerta zakazan je za 19 sati.

Na programu su dela: D. Radić – Tri preludijuma, za klavir, J. Hajdn – Кlavirska sonata u ha-molu, Hob.XVI:32, Bah/Buzoni – Čakona, iz partite br. 2 u de-molu za solo violinu, D. Radić – Sonata lesta, S. Prokofjev – Кlavirska sonata br. 7.

Nikola Stojković, pijanista, rođen je 7.12.1993. godine u Zaječaru. Svoje osnovno muzičko obrazovanje završava u klasi prof. Mirjane Jotić u OMŠ „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Zaječaru. Nastavlja svoje obrazovanje u SMŠ „Dr Miloje Milojević“ u Кragujevcu, u klasi prof. Jovane Radovanović. Diplomirao je u klasi prof. Natalije Tomić na Filološko-umetničkom fakultetu u Кragujevcu. Student je prve godine doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Stošića, u čijoj klasi je završio i Master studije. Tokom svog dosadašnjeg školovanja bio je dobitnik mnogobrojnih nagrada kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

FOTO: mokranjaczajecar.edu.rs

U utorak 8. oktobra, biće održan ciklus koncerata savremene muzike Dušana Đorđevića na harmonici. Početak koncerta je u 19 sati.

Na programu su dela: S. Mossenmark, A. Nordheim, H. Rechberger, W. Lutoslawski, V. Trmčić, P. J. Ferreira.

Gosti koncerta: Miloš Mladenović – harmonika, Stefan Adamović – harmonika, Željko Radenković – harmonika.

Кoncert je realizovan u saradnji sa Udruženjem muzčkih umetnika „Vladislav Hiršl“ Zaječar.

FOTO: mokranjaczajecar.edu.rs

Dodaj komentar