fbpx
Kultura

Koncert zagrebačkog benda “Žen” u Omladinskom centru

Popularna ženska četvorka iz Zagreba, “Žen”, održaće koncert u utorak 22. novembra sa početkom od 22 časa u zaječarskom Omladinskom centru.

Prema rečima organizatora Vladimira Stojkovića iz Zaječarske inicijative, ono što karakteriše ovaj bend je post-punk, shoegaze, krautrock, synthwave, zidovi gitara i sintisajzera, vizuelni efekti, tekstualno poigravanje rodnim stereotipima i DIY punk etika.

Žen je neponovljiv i jedinstven u jednom mnogo važnijem smislu od onog “ništa slično niste čuli” ili “već godinama se opire žanrovskoj podeli”. “Žen” je poseban zato što svojom muzikom i pesmama prenosi ljubav, hrabrost i dobrotu u naša srca i misli”, kaže Stojković.

“Žen” je osnovan krajem 2009. u Zagrebu, a čine ga Eva Badanjak (gitara, vokali, sintevi), Sara Ercegović (bubnjevi, sintevi, vokali), Ivona Ivković (bas, sintevi, vokali) i Tanja Minarik (live vizualizacije).

Svoju Go Nuts turneju završavaju upravo u Zaječaru, u Omladinskom centru, gde će 22. oktobra publika moći da uživa u njihovom nastupu.

Početak koncerta je u 22 sata, a cena ulaznica 200 dinara.

“Žen” je odsvirao brojne koncerte i stekao vernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj i Švedskoj.

 

Dodaj komentar