Društvo

Kako sačuvati štitnu žlezdu na prirodan način

Foto: Canva.com

Umor, slabost mišića ili suvoća kože i kose često znaju najaviti da sa našim organizmom nešto nije u redu. Ukoliko živimo stresnim načinom života vrlo je moguće da će naša štitna žlezda to i osetiti i pobuniti se.

Mali broj ljudi kontroliše štitnu žledu, pa tako i saznaju za probem u odmakloj fazi. Važno je napomenuti da ako se na vreme sazna i pravilno leči, vaša dnevna rutina će otpočinjati lekom ali sve ostalo će ostati nepromenjeno.

Ukoliko dodate na kilaži, to može biti posledica niskog nivo tiroidnih hormona, a bolest koja nastaje zove se hipotireoidizam. Kod ove bolesti, često se opaža kako usporen rad srca tako i umor, usporeno i depresivno raspoloženje.

Takođe, ako dođe do nekontrolisanog lučenja ovih hormona, dolazi do naglog mršavljenja. U ovom slučaju rad srca je ubrzan, a bolest se naziva hipertireoza. Povišeno lučenje štitnjače može dovesti i do prekomernog znojenja.

Ukoliko se sazna da je oboljenje akutno, svoju štitnu žlezdu možete oporaviti na prirodan način.

ilustracija/pixabay.com

Za pravilan rad štitne žlezde potrebna je zdrava ishrana.

Kako biste vašu stitnjaču oporavili, u ishranu unesite morske alge. Ovaj proizvod možete pronaći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. Mnogi se žale na loš ukus algi ali njihov uticaj na štitnu žlezdu je veliki.

Kao dodatak ishrani obavezno dodajte đumbir i kurkumu. Takođe, ove dve lekovite biljke možete kobinovati odvojeno sa medom. Poznato je da kurkuma u simbiozi sa biberom utiče na suzbijanje svih upala u organizmu, pa tako i na upalu štitne žlezde.

Ukoliko niste ljubitelj jabuka, a imate ovaj problem, vreme je da počnete da jedete ovo biblijsko voće.

Crveni i crni luk su se pokazali kao odlično rešenje u lečenju ove žlezde. Možete naseckati crni luk, staviti u maramu, pribiti i zavezati uz vrat i tako otići na spavanje.

Unosite što manje glutena a što više heljdinih proizvoda i na kraju – mislite pozitivno!

Dodaj komentar