fbpx
Društvo Izdvajamo

Još jedna osoba pozitivna na korona virus u Zaječaru

ILUSTRACIJA

Danas je prisustvo virusa covid-19 utvrđen kod jednog građanina Zaječara (1983.god.). Covid-19 pozitivna osoba smeštena je na Infektivno odeljenje ZC Zaječar, objavio je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Na infektivnom i grudnom odeljenju ZC Zaječar smešteno je ukupno 34 osoba od kojih je kod njih 13 potvrđeno prisustvo ovog virusa dok se 20, covid-19 potitivnih osoba (asimptomatičnih ili sa lakim simptomima), nalazi u izolaciji na kućnom lečenju i pod stalnim nadzorom lekara.

Pacijenti, iz našeg grada, sa teškom kliničkom slikom uglavnom se nalaze na lečenju u KC Niš.

Danas je iz Zaječara poslato 29 (21+8) uzoraka na testiranje u referentne laboratorije “Torlak” i “Vatreno oko”.

“Poštovani sugrađani, pred nama je veliki pravoslavni praznik Sv. Petra i Pavla – Petrovdan, kada smo, do ove pošasti koja nas je zadesila, masovno odlazili na slave kod prijatelja, priređivali seoske “zavetine”, večernje igranke i proslave. Bez obzira na naredbu ŠVS da je, zbog “rovite” epidemiološke situacije to, ove godine, zabranjeno ja Vas molim da se uzdržite ne zbog zabrane već zbog života svih nas i očuvanja koliko toliko normalnog života u našem gradu i zdravstvenog sistema koji je već sada preopterećen”, napisao je Ničić na svom fejsbuk profilu.

“Nepoštovanje ovog mog apela i molbe (u ime ŠVS), nepridržavanje propisanih mera i rizično ponašanje, dovešće nas u situaciju koju niko od nas ne želi – da moramo skraćivati radno vreme lokala i prodavnica , zatvarati pijace, obustavljati javni prevoz…uvoditi vanrednu situaciju”, kaže Ničić.

On je još jednom zamolio sve građane da se pridržavaju mera.

“To nam, svesnima i savesnima, uopšte ne treba i zato vas najljudskije molim da ne organizujete nikakve masovne proslave i da, na eventualnim slavama u kućnoj varijanti, izpoštujete sve mere distance, zaštite i po mogućnosti koristite (što više) otvoren prostor (dvorišta, bašte i sl.) i mere, što češće, dezinfekcije ruku”, piše Ničić.

Dodaj komentar