fbpx
Društvo Izdvajamo

Još 7 osoba preminulo od korona virusa u Srbiji: Broj zaraženih 900

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

Još sedam ljudi preminulo je od posledica korona virusa, čime je broj smrtnih ishjoda od ove pošasti povećan na 23 osoba, saopšteno je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije. Vidno uznemiren, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti dr Goran Stevanović rekao je da je ovo najteži dan u Srbiji, jer je zabeleženo sedam novih smrti od kroonavirusa, i da su time do sada premiinule 23 osobe.

„Olako smo shvatili opasnosti od ove bolesti. Ako nastavimo tako da se ponašamo ne postoji mogućnost da kompenzujemo broj preminulih. Bojim se da će u perspektivi biti još i gore i strahujem da ćemo da doživimo scenarijo Italije i Španije“, rekao je Stevanović.

U Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva obolelih od COVID-19. Preminulo je još sedam osoba, što je ukupan broj od 23 osobe.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi koronavirus.

Do 15 časova, 31. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Srbija je ušla u 26. dan od početka epidemije korona virusa, tačnije od prvog zabeleženog slučaja.

U sklopu borbe protiv korona virusa Srbija je zatvorila granice, uvela policijski čas (radnim danima od 17 sati do 5 ujutru, vikendom od 15 sati do 5 ujutru), zatvorila parkove i propisala obavezni karantin za sve koji dolaze iz inostranstva, zbog rizika od zaraze.

Malu nadu uliva podatak da je poslednja dva dana zabeležen blagi pad broja obolelih.

Međutim, kako je istakao naš poznati epidemiolog dr Predrag Kon, „ne može da bude loše što opada broj pozitivnih u poslednja dva dana, ali je to možda samo kratak predah i to ne sme da nas zavara“.

izvor: N1 / Blic

Dodaj komentar