„Ja sam čovek – I’m Human Organization“ iz Zaječara u projektu za edukaciju volontera za rad sa izbeglicama

0

Organizacija „Ja sam čovek – I’m Human Organization“ iz Zaječara koja je osnovana sa ciljem da pruži pomić izbeglicama iz Sirije, Avganistana, Pakistana učestvuje u projektu „New ERA“ (Nova ekspertiza za radnike u Evropskoj pomoći izbeglicama), prenosi Blic.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije tj. Erasmus, a u organizaciji italijanskog udruženja Centro Servizi Associanti (CSA).

U projeku učestvuje 5 partnerskih organizacija od kojih svaka ima 4 predstavnika.

„Projekat je namenjen edukaciji volontera koji rade sa izbeglicama u pomenutim partnerskim zemljama. Širenje znanja, ali prvenstveno iskustva ljudi koji rade na terenu će biti organizovano u vidu poseta svih 5 zemalja.

Svaka 3 meseca po 4 dana, predstavnici organizacija će biti neposredni svedoci rada organizacije domaćina“, kaže Tarek Muhrat osnivač organizacije „Ja sam čovek – iHo.

Prvi susret održan je u Rumuniji (Bukureštu) od 13. do 16. maja , a organizacija „Ja sam čovek“ biće predstavnik naše zemlje u projektu i domaćin ostalim učesnicima u aprilu 2018. godine.

„Sakupljeni materijali u vidu tekstova, članaka, snimaka, biće predstavljeni i dostupni svima širom sveta preko online platforme kojoj će biti slobodan pristup, a koja će uskoro biti postavljena na intertnetu“, kaže Muhrat.

Partnerske ogranizacije su CSA (Italija), COMUNE TV (Italija), CNRR (Rumunija), IBIS (Nemačka), AHEAD (Španija), TRAINIG VISION (Velika Britanija) i iHo (Srbija).

Svi zainteresovani za učešće u ovom velikom projektu, mogu da kontaktiraju organizaciju „Ja sam čovek – I’m Human Organization iHo“ preko mejla info@iho.org.uk – dodaje Tarek Muhrat.

izvor: blic.rs

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here