fbpx
Društvo

Izveštaj iz Damaska? NE, ovo je ipak CENTAR ZAJEČARA (FOTO)

Izveštaj je preuzet sa facebook objave našeg sugrađanina, koji apeluje na nadležne da nakon završenih infrastrukturnih radova u gradu, makar stanje vrate u prvobitni položaj, ako već ne može da se poboljša.

Dakle, JSKP „Zaječar“ je uredno najavio radove na zameni zaista dotrajalih cevi toplovoda. Prethodnih godina smo bili svedoci velikog broja pucanja istih cevi i onda zamene i krpljenja istih u toku grejne sezone.

To što su menjali cevi je zaista lepo od njih jer znači da misle na nas. Mali problem je u tome što sa radovima nisu počeli kada je lepše vreme za građevinske radove. Naznačeno je da će je rok završetka radova 30.09.2017. a ja ne vidim da su radovi zaista završeni.

Naime, cevi su postavljene i spojene bukvalno u minut do dvanaest i grejna sezona je počela 15.10.2017. ali su betoniranje i zemljani radovi nastavljeni još nekoliko dana. Zemljani radovi su završeni ali kao i svi radovi u našem gradu, završeni su na neadekvatan način.


Pretpostavljam da je problem je što se izvršeni radovi ne pregledaju pa je posledica da iza majstora ostaje haos. Rupe, izbočine, gomilice zemlje i peska, đubreta i betonskih blokova…

Muka mi je od toga naročito zbog toga što su od kada sam se doselio u ovaj kraj, stalno su bili radovi. Pomenuo sam zaista veliki broj intervencija na pucanju cevi, priključivanju i isključivanju korisnika na te iste cevi.

Prvo su bili radovi na rušenju jedne zgrade/kuće crkvenog dvorišta i svi radovi od rušenja do dizanja nove i veće zgrade/kuće su izvedeni tako što ni trunka prašine i peska nije pala u njihovo dvoriše. Oni su imali onu montažnu građevinsku ogradu a svi radovi su završeni ispod mog prozora. U detalje da ne ulazim…

Platio sam čoveka koji je posle završetka tih njihovih radova čistio taj prostor sigurno pet sati ali nije vredelo. Pesak i prašina na sve strane…

Novi građevinski poduhvat je usledio ubrzo potom… Preduzetnik kupio plac i dogovorio pa su mu sredili da može da sagradi novu zgradu gde joj mesto nije bilo. Nema veze, gradili i sagradili posle više od tri godine. Ali da je neko bar jednom počistio išta ili bar pazio da se pesak i ostalo ne razbacuje na sve strane… Ostale rupe na ulici a pesak se već nekako snašao po sistemu svako zrno na svoju stranu…

Sada još i ovo sa cevima za grejanje. Taj prolaz između zgrada i garaža (kuda i cevi za grejanje idu) je bio bar nekako sređen, bio je posut nekakvom rizlom i nije bilo blata. Verovatno su se komšije udružile i sredile ga da bar malo bude kulturan. Sada je blatnjav i neravan. Na delu parkinga su rupe od kanala koje će vremenom postati sve veće i biće opasnost za pešake a prepreka za automobile.

Takođe, na parkingu su ostale gomile zemlje i peska koje spečavaju parkiranje automobila a već imamo ogroman problem sa nedostatkom mesta za parkiranje (kao i svuda u okruženju).

Molim nadležne da radove privedu kraju na način da nam kraj vrate bar u prvobitno stanje. O poboljšanju stanja se ne usuđujem ni da maštam. Rupe, gužva, blato i prašina su naša svakodnevica. Nevolja je što je sve to nekako daleko od očiju.

Jeste u centru grada a ne vidi se sa glavnih ulica koje ga okružuju. Da se vidi, neko bi ga već očistio.

Pogledajte sve fotografije:

1 komentar

  • a bre prijatelju..odakle pare??odakle?..pa sa četiri autobusa se ide u beograd na rodjendan..pa sva službena kola..i odakle?bas si ti bezobrazan čovek..ne razumem te..

Dodaj komentar