fbpx
Društvo

Izbor za Miss Srbije: Zaječar navija za Teodoru i Kristinu (FOTO)

Teodora Mitić, maturantkinja zaječarske Gimnazije, za dlaku izgubila titulu u prvom ovogodišnjem polufinalu zvaničnog izbora za Miss Srbije, osvojivši titulu prve pratilje. Lepotu Zaječara na zvaničnom izboru za Miss Srbije pored Teodore predstavlja i Katarina Radivojević, takođe maturantkinja Gimnazije Zaječar.

Ukoliko jedna od njih osvoji titulu na nekom od polufinalnih takmičenja i plasira se u finale – Zaječar će sledeće godine dobiti organizaciju polufinala zvaničnog izbora za Miss Srbije.

„Miss Jorgovana“, prvo polufinalno takmicenje izbora za Miss Srbije, održano je 31. maja na glavnom Gradskom trgu u Kučevu. Takmičilo se 11 devojaka iz Istočne Srbije. Takmičenje je održano u sklopu 52. Smotre narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi“, pred mnogobrojnom publikom i zvanicama iz regiona i Beograda.

Titulu najlepše „Miss Jorgovana“ Kučevo osvojila je Željana Stojanović, učenica srednje Ekonomske škole iz Smedereva. Prva pratilja je Teodora Mitić, učenica Gimnazije iz Zaječara. Druga pratilja je Sofija Marić, student arhitekture iz Despotovca. Miss fotogeničnosti je Milica Pavlović iz Kladova, a najšarmantnija je Jovana Lupšić iz Kučeva.

Devojke su nosile haljine dizajnerke Vladanke Celić, a u prvom predstavljanju izašle su u narodnim nošnjama.

U okviru programa polufinalnog izbora za Mis Srbije u subotu, 1. juna 2019. godine, izabrana „Mis Jorgovana“ Željana Stojanović, njene pratilje Teodora Mitić, Sofija Marić, Milica Pavlović, Jovana Lupšić, gospođa Vesna de Vinča, predstavnica Srbije na izboru za Miss planete u Kambodži Tamara Novaković i predstavnici lokalne samouprave zasadili su sadnice jorgovana. Ova akcija se sprovodi u okviru kampanje Kompanije MISSYU, „Srbija zemlja jorgovana“, koja će svoje finale imati u Parizu (ambasada Republike Srbije) u oktobru ove godine.

Zaječar navija za Teodoru i Kristinu jer, prema pravilima Kompanije MISSYU, ako jedna od njih pobedi na nekom od polufinala i plasira se na finalni izbor za Miss Srbije, sledeće godine jedno od polufinala zvaničnog izbora za Miss Srbije biće održano u Zaječaru.

Dodaj komentar