fbpx
Društvo

ISTORIJAT ZAJEČARSKOG VODOVODA: Otvorena izložba povodom 60 godina JKP “Vodovod” (VIDEO)

Javno komunalno preduzeće Vodovod Zaječar ove godine obeležiće 60 godina postojanja.

Simbolično, na Svetski dan voda, izložba pod nazivom “60 godina zaječarskog Vodovoda 1957-2017” otvorena je danas u galeriji Radul begovog konaka.

“Iza sebe imamo ne samo 60 godina rada, već 60 godina sigurnosti za sve naše građane i korisnike. U ovoj godini cilj će nam biti da tu sigurnost utvrdimo i za narednih 60 godina i da decu koja su ovde sada upoznamo i naučimo šta je voda, zbog čega je ona važna i bitna i da za nju ne postoji alternativa i da o njoj moramo brinuti i čuvati”, istakao je Marko Paunović, direktor JKP “Vodovod”.

Postavkom izložbe koja sadrži 11 panoa, organizatori su se potrudili da građanima Zaječara dočaraju i predstave put, razvoj, delatnost, ali i značaj ovog preduzeća od njegovog osnivanja pa sve do prelaska na savremeni sistem vodosnabdevanja.

“Današnjom izložbom želimo da prikažemo koje su to faze kroz koje smo mi kao grad prolazili u sistemu organizovanog vodosnabdevanja. Krenuli smo samo sa jednim izvorištem, dalje se širili i došli do toga da sada imamo preko 350 kilometara mreže. Došli smo do faze da imamo tri potpuno različita izvorišta i da sve to integrišemo vrlo uspešno i kvalitetno u jedan sistem koji traje već 60 godina”, dodao je Paunović.

Do 17. septembra, kada će biti priređena i svečana akademija povodom Dana zaječarskog Vodovoda, ovaj značajan jubilej biće obeležen nizom manifestacija na kojima će akcenat biti stavljen na značaj zdrave pijaće vode.

Izložba “60 godina zaječarskog Vodovoda 1957-2017” može se pogledati narednih 7 dana.

Pogledajte prilog “Online televizije”:

1 komentar

Dodaj komentar