fbpx
Društvo

INSPEKCIJA VRŠILA KONTROLU NA VAŠARU -PRONAĐENO VIŠE OD 30 NEPRIJAVLJENIH RADNIKA

foto: radiomagnum.rs

Inspekcija rada Zaječarskog okruga u okviru svojih redovnih aktivnosti na pojačanom inpekcijskom nadzoru nad kontrolom rada na crno sprovela je kontrolu pravnog osnova radnog angažovanja lica koja se nalaze na radu kod poslodavaca na vašaru u Zaječaru.

Inspekcija je na terenu juče vršila kontolu zaposlenih kod mekičarskih radnji.

„7. septembra kod poslodavaca u oblasti ugostiteljstva nađeno je preko 30 radnika na crno i poslodavcima je sugerisano da ove radnike prijave na obavezno socijalno osiguranje po osnovu odgovarajućeg ugovora. Treba napomenuti, što je u korist i poslodavaca i zaposlenih, da iako se radi o kraćem periodu radnog angažovanja, kada se radi o vašarima i sličnim prostorima gde ljudi rade, da treba zaključiti odgovarajući ugovor i za tih nekoliko dana i obavezno ta lica prijaviti na obavezno socijalno osiguranje, rekao je za Timok, Dušan Veličković, inspektor rada.

On je istakao da će inspekcija u tom smislu i dalje nastaviti sa radom, na kontroli rada na crno, kao i na kontroli prijave na obavezno socijalno osiguranje. Inspekcija upozorava poslodavce da uvek imaju mogućnost da ta lica prijave, bez obzira da li je rad na jedan, dva ili više dana.

Inspektori rada vršili su kontrolu na svim većim manifestacijama širom Srbije i preduzimali mere u okviru svojih nadležnosti.

Dodaj komentar