fbpx

Inovacije u medijskom biznisu: Dva zaječarska medija na MediaTalks panelu u Beogradu

Preporuka:

Klaus Kenet u Zaječaru: Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!

Duhovno-misionarski i kulturni centar Eparhije timočke „Gostoprimnica” u Zaječaru danas, 21. februara, organizuje promociju knjige i predavanje „Moj put...

„Bliskost“ na turneji po Srbiji i Hrvatskoj

Narodno pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" će u subotu, 22. februara učestvovati na Festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“...

Predstavom „Bliskost“ zaječarsko pozorište oduševilo publiku u Loznici i Virovotici

Nakon učešća na 15. festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“ 22. februara, Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ gostovalo...
- Reklama -

Na listi objektivnih lokalnih medija u Srbiji, koje su prepoznale relevantne međunarodne organizacije, našla su se i dva zaječarska portala: „Zaječar online“ i „Glas Zaječara“, čiji predstavnici 25. i 26. juna učestvuju na prvom Media Talks panelu u Beogradu.

Budući da se nezavisni mediji u Srbiji bore da opstanu u ekonomskom, tehničkom i političkom okruženju koje se neprestano menja, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) nastoji da promeni način razmišljanja čitave zajednice u Srbiji i pomogne u razvoju takvih medijskih kuća. Među medijima u Timočkoj krajini, relevantne svetske organizacije prepoznale su značaj i rad portala „Zaječar online“ i „Glas Zaječara“, kada je već na lokalu situacija takva da novac uglavnom dobijaju mediji bliski vlasti.

Direktna podrška ovim zaječarskim medijima pružena je u cilju kreiranja kvalitetnih medijskih sadržaja koje domaća publika gleda, čita i prati.

Prvog dana Media Talks-a biće predstavljeni rezultati velike nacionalne Studije o navikama i potrebama medijske publike u Srbiji koji pokazuju na koji način i koliko građani Srbije prate medije, kakvu vrstu medijskog sadržaja žele kao i da li su (i koliko) spremni da plate za njega.

Drugi dan na Media Talks-u namenjen je organizaciji radionica i konsultativnih sastanaka o tome kako se gradi zajednica oko medija, razvijaju održiviji modeli funkcionisanja, ali i kako podići kapacitete za uspešnije sprovođenje procesa javnog zagovaranja ka boljim uslovima poslovanja na medijskom tržištu u Srbiji.

Učesnici će dobiti priliku za direktne konsultacije sa domaćim i stranim medijskim stručnjacima, kroz Speed-dating sesiju i rad u grupama.

Učešće u navedenim aktivnostima moguće je isključivo po pozivu organizatora.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: