Društvo

Inovacije u medijskom biznisu: Dva zaječarska medija na MediaTalks panelu u Beogradu

Na listi objektivnih lokalnih medija u Srbiji, koje su prepoznale relevantne međunarodne organizacije, našla su se i dva zaječarska portala: „Zaječar online“ i „Glas Zaječara“, čiji predstavnici 25. i 26. juna učestvuju na prvom Media Talks panelu u Beogradu.

Budući da se nezavisni mediji u Srbiji bore da opstanu u ekonomskom, tehničkom i političkom okruženju koje se neprestano menja, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) nastoji da promeni način razmišljanja čitave zajednice u Srbiji i pomogne u razvoju takvih medijskih kuća. Među medijima u Timočkoj krajini, relevantne svetske organizacije prepoznale su značaj i rad portala „Zaječar online“ i „Glas Zaječara“, kada je već na lokalu situacija takva da novac uglavnom dobijaju mediji bliski vlasti.

Direktna podrška ovim zaječarskim medijima pružena je u cilju kreiranja kvalitetnih medijskih sadržaja koje domaća publika gleda, čita i prati.

Prvog dana Media Talks-a biće predstavljeni rezultati velike nacionalne Studije o navikama i potrebama medijske publike u Srbiji koji pokazuju na koji način i koliko građani Srbije prate medije, kakvu vrstu medijskog sadržaja žele kao i da li su (i koliko) spremni da plate za njega.

Drugi dan na Media Talks-u namenjen je organizaciji radionica i konsultativnih sastanaka o tome kako se gradi zajednica oko medija, razvijaju održiviji modeli funkcionisanja, ali i kako podići kapacitete za uspešnije sprovođenje procesa javnog zagovaranja ka boljim uslovima poslovanja na medijskom tržištu u Srbiji.

Učesnici će dobiti priliku za direktne konsultacije sa domaćim i stranim medijskim stručnjacima, kroz Speed-dating sesiju i rad u grupama.

Učešće u navedenim aktivnostima moguće je isključivo po pozivu organizatora.

Dodaj komentar