Sport

In memoriam: Ranko Videnović

Ranko Videnović; FOTO: glassporta.rs

Ovu 2020. godinu teško će neko pamtiti po dobrom. Takav je slučaj i sa zaječarskim sportom, ovog puta reč je o fudbalu, koji je ostao bez još jednog vrednog poslenika.

Ranko Videnović, dugogodišnji generalni sekretar FK “Radničkog” iz Lubnice, iznenada je preminuo u utorak 10. novembra u Zaječaru.

Alfa i omega fudbala u Lubnici, bez koga se nije mogla zamisliti fudbalska organizacija u ovom rudarskom mestu, 63-godišnji Ranko je karijeru započeo u tadašnjem “Omladincu” iz Lubnice, nastavio u redovima “Radničkog”, gde je ubrzo kao vrlo mlad postavljen i za sekretara kluba, prenosi glassporta.rs.

Više od 30 godina proveo je ovaj vredni fudbalski pregalac na mestu generalnog sekretara Fudbalskog kluba “Radnički”, odnosno sve do minule subote i utakmice poslednjeg jesenjeg kola sa “Кosovom” iz Zvezdana, koju su Lubničani rešili u svoju korist rezultatom 2:1.

Fudbal je bio njegov život, kompletno svoje slobodno vreme mu je posvećivao, bio uvek rado viđen gost kako u Fudbalskom, gde je u nekoliko navrata bio i član Izvršnog odbora, tako i u Sportskom savezu grada Zaječara, jer ne možete da ne pomognete i učinite bilo šta što je do vas osobi koja toliko voli svoj klub i koja je toliko predana poslu.

Ranko Videnović jedan je od najzaslužnijih što je “Radnički” jedan od najstabilnijih fudbalskih kolektiva u Timočkoj Кrajini, pa se tako do pre dve godine uspešno takmičio u Zoni “Istok”, dok se u ovoj sezoni Okružne lige nalaze u vrhu tabele i bore se za povratak u društvo koje im po svemu i pripada.

Iznenada mu je pozlilo dan nakon poslednje utakmice njegovog voljenog tima, hitno je prebačen u zaječarski Zdravstveni centar, a potom je u utorak neočekivano preminuo.

Ranko Videnović biće sahranjen na groblju u Lubnici danas (11. novembra) u 13 sati.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar