fbpx
Hronika Srbija

I POLICIJA PLAČE: U sudaru voza i autobusa kod Niša jutros poginule tri, a povređeno 26 osoba

U sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša na licu mesta poginule su tri osobe, dok su u Kliničko-bolnički centar u Nišu do sada prevezene 26 osobe sa povredama. Strahuje se da je broj mrtvih veći, prenosi portal “JuGmedia”.

Kako je saopštilo Ministartsvo unutrašnjeih poslova, tragedija se dogodila jutros oko 7.30 sati. Voz je išao iz pravca Leskovca, a očevici koji su nam poslali fotografije kažu da je scena jeziva.

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je pojedinim medijima da je broj žrtava porastao ne pet.

Načelnik Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je da je dvoje u kritičnom stanju, te da su operacije u toku.

Opsadno je stanje u hodnicima bolnice jer je veliki broj rodbine stigao i raspituje se za stanje svojih“, kazao je Radobanović.

„Voz je prersekao lokalni autobus, koji, kako su nam rekli u to vreme prevozio školsku decu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom rečju“, priča ova Leskovčanka.

Nezvanično, poginulo je i jedno dete. Takođe, propadnici policijske patrole su povređeni dok su jurili da pomognu povređenima.

Na licu mesta nalaze se pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci.

Iz Železnice Srbije je saopšteno da je putni prelaz, na kome se dogodila tragedija, obezbeđen znacima vetrtikalne drumske signalizacije, što znači da nije bilo rampe.

izvor: jugmedia.rs

Dodaj komentar