fbpx
Izdvajamo Kultura

“Hotel Beograd” i Miloš Biković u Braćevcu (FOTO)

Snimanje filma "Hotel Beograd" u Braćevcu; FOTO: facebook.com

Protekle nedelje, ekipa filma “Hotel Beograd” snimila je pojedine scene u Braćevcu, nedaleko od Zaječara. Reč je o srpsko-ruskom filmu, u kojim glavne uloge igraju Miloš Biković i Diana Požarskaja.

Nesvakidašnje iskustvo za meštane Braćevca, ali i okolnih naselja. U nekoliko dana, preko stotinu članova filmske ekipe sjatilo se u ovo selo, kako bi snimili pojedine scene za novi srpsko-ruski film “Hotel Beograd”. Glumačka ekipa, na čelu sa Milošem Bikovićem, privukla je veliku pažnju stanovnika ovog mesta na istoku Srbije.

FOTO: instagram.com/@bikovic

Snimanje filma “Hotel Beograd” radi se u produkciji srpskog „Arhangel studios“ i „Yellow, black and white“ iz Rusije. Reč je o nastavku priče popularnih ruskih serija “Кuhinja” i “Hotel Eleon” i novim avanturama glavnih junaka Paše i Daše.

FOTO: instagram.com/@dianapozharskaya

Režiju filma, koji će biti pretočen i u seriju od tri epizode, potpisuje Кonstantin Statski, reditelj popularnih serija “Кuhinja” i “Hotel Eleon”. Pored Miloša Bikovića i Diane Požarskaje, glavnih protagonista, u filmu glume: Ljubomir Bandović, Miodrag Radonjić (koji je sa Bikovićem i producent), Žika Todorović, Jelisaveta Orašanin, Predrag Damjanović, Jakov Jevtović i Boris Dergačev.

Glumci ističu da će kroz film “Hotel Beograd” promovisati, pre svega, srpsku kulturu i Srbiju kao turističku destinaciju. Iako je dešavanje filma u Beogradu, film je sniman i na lokacijama u Braćevcu i Rajačkim pivnicama, što posebno doprinosi promociji istočne Srbije.

FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

U filmu pored velike glumačke ekipe, učestvuju i brojni statisti. Među njima je i Zaječarka Dragoslava Đokić, koja je rodom iz Braćevca. Ona kaže da je posebno zadovoljstvo bilo što se film snima u njenom rodnom kraju.

FOTO: privatna arhiva

Po rečima Dragoslave Đokić, jedne od četrdesetak statista-meštana, selo je tih dana oživelo, što od glumaca i cele ekipe koja učestvuje u snimanjima, što od statista i onih koji godinama nisu dolazili u selo, a sada su zbog filma i glumaca došli.

“Pored toga i idealni termini za berbu grožđa su ovih dana, tako da je u selu baš bila gužva. Po mom saznanju, Braćevac je izbran u konkurenciji mnogih timočkih sela, jer još uvek ima sačuvane seoske kuće, koševe, pivnice. Bila je ovo prilika da se unese živost u ovo lepo, bogato krajinsko selo, ljudi su se družili sa ekipom filma i međusobno.

Dugo vremena nije bilo ovakvog okupljanja. Glumci i članovi tima su divni, mladi ljudi, kulturni, ljubazni, predusetrljivi, bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa njima. Statisti iz Braćevca se već dogovaraju za odlazak u Beograd na premijeru filma koja se očekuje u prvom tromesečju naredne godine”, rekla je Dragoslava Đokić.

Snimanje bi trebalo da bude završeno krajem oktobra 2019. godine, a u prvoj polovini sledeće godine se očekuje premijera.

FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

Dodaj komentar