fbpx
Sport

Hajduk Veljko šampion Zone “Istok”, OFK 019 na desetom mestu

FOTO: zajecaronline.com

Minulog vikenda završena je sezona i u fudbalskoj Zoni “Istok” u kojoj je naslov prvaka poneo negotinski Hajduk Veljko, dok je jedini zaječarski predstavnik, OFK 019 prvenstvo završio na desetom mestu na tabeli.

Šampionska ekipa iz Negotina sezonu je okončala sa 76 osvojenih bodova (24 pobede, 4 remija i samo 2 poraza), 5 više od drugoplasiranog Bora 1919. Hajduk Veljko ovim rezultatom obezbedio je plasman u Srpsku ligu “Istok”, pa će se od jeseni u Negotinu igrati još kvalitetniji fudbal.

Jedini zaječarski predstavnik u Zoni ove sezone bio je OFK 019 koji je završio na 10. poziciji sa 38 osvojenih bodova (10 pobeda, 8 remija i 12 poraza), daleko od vrha, ali siguran što se tiče opstanka u ligi.

U narednoj sezoni 2021./2022. njima će se u Zoni priključiti i Kablovi, koji usled ogromnih finansijskih problema i rasipanja igračkog kadra nisu uspeli da izbore opstanak u srpskoligaškom društvu, nakon istorijskog prvog mesta i plasmana u Srpsku ligu “Istok”. Pokušaće “Kablari” ekspresno da se vrate u Srpsku ligu “Istok”, ali to neće biti nimalo lako obzirom na situaciju u klubu.

Iz Zone “Istok” ispali su Branik iz Štubika i Polom iz Leskova, koji su sa 17 i 14 bodova bili daleko najgori timovi u ligi.

Dodaj komentar