fbpx
Društvo

Gradski većnici na današnjem zasedanju usvojili DRUGI dopunski budžet grada za 2018.godinu

Nakon što je na početku 50. zasedanja Gradskog veća u Zaječaru dnevni red  dopunjen Odlukom o osnivanju Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor  većnici su jednoglasno usvojili nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o gradskoj upravi grada, kao i Odluku o drugom dopunskom budžetu grada Zaječara za 2018. godinu.

Ovom Odlukom ukupan budžet umanjuje se za 37,65 miliona dinara i obuhvata izmene koje se odnose na donacije od inostranih zemalja.

Ove donacije umanjuju se za 38 miliona dinara, dok se transferi od drugog nivoa vlasti uvećavaju za 350 hiljada dinara.

To su namenski transferi za Matičnu biblioteku „Svetozar Marković“ tako da sada ukupan budžet iznosi 2.457.468.921,41.

Druge promene odnose se na prihode od budžeta grada i tu je izvršena samo preraspodela sredstava, navedeno je u obrazloženju.

Jednoglasnom odlukom usvojen je i Program razvoja sporta grada Zaječara za period od 2016. do 2018. godine sa akcionim planom.

„Cilj Programa razvoja sporta grada Zaječara je unapređenje i razvoj sporta. Program obuhvata nekoliko veoma bitnih stvari kao što su: sistematska briga u oblasti školskog sporta, obezbeđivanje svih sportskih rekvizita i druge opreme za školski sport, konstantna briga o zdravlju dece i sportista, povećanje procenata finansijskih sredstava koja su namenjena sprovođenju takmičarskih programa u odnosu na sredstva određena za administrativne i materijalne troškove u okviru budžetskih sredstava, unapređenje uslova za masovno učešće osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima, poboljšanje i unapređivanje postojeće i izgradnja nedostajuće sportske infrastrukture, povećanja broja dece…, što je detaljno opisano u predlogu Programa razvoja sporta grada Zaječara“, naveo je  pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport Milan Stanković.

Na današnjem zasedanju većnici su usvojili da se umesto vršioca dužnosti Javno preduzeće za planiranje projektovanje izgradnju Gradimira Vasića bude izabran master inženjer arhitekture iz Zaječara Andrija Dončev.

2 komentara

  • Danas je njih petnaset mladih radnika GU koji su radili na ozakonjenju i legalizaciji objekataa po ugovoru o povremenim i privremenim poslovima dobilo otkaz.U startu su bili prevareni jer je receno da ce na istim raditi i do tri godine.Tako su bile objavile i sve novine.Od njih 15 iz ministarstva je doslo da mogu ostati njih četiri ili četvoro.I ša sada?Koji su kriterijimu ko ce da ostane?E pa u Zaječaru se zna ko je odredjen za kriterijume.Poznato vam je ime MARINA STEFANOVIĆ ! Veliko ime i velika ćerka poznatog nam NEŠE TRUTA , velikog poznavaoca namestanja i montiranja svih izbora u zadnjih „sto“ godina!!! E tu je nasa MARINA STEFANOVIĆ izabrala,gle čuda, svoju RODJENU SESTRICU kao i njenu najbolju prijateljicu IVANU. A onda su se malo pobunili ostali kandidati jer najbolja prijateljica IVANA ima višu školu pa su morali da je zamene drugom kandidatkinjom ali u svoj toj farsi RODJENA SESTRICA OSTAJE.Radi se o radu u gradjevinskoj inspekciji.U samom urbanizmu nije bilo dileme jer tu ostaju miljenice načelnika IVANA kao i načelnika BANETA. Ostali nemaju prava da se bune. Vlast je vlast. PREPORUKA – ako ima jos neka od STEFANOVIĆA…baba,deda,tetka,strina…neka se jave..ima jos mesta…evo fali i načelnik finansija..pa jos neki načelnici.A faliće uskoro i GRADONAČELNIK. Neka budu spremni STEFANOVIĆI….

Dodaj komentar