fbpx
Društvo

Gradonačelnik Ničić obišao radove u Beogradskoj ulici u Zaječaru

FOTO: zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji Beogradske ulice, koja vodi od Кotlujevačkog do Кopaoničkog mosta u Zaječaru.

Radi se prvih 400 metara ove ulice, od Кopaoničkog mosta do Pivare, a izvođač je Štrabag, prenosi zajecar.info.

Radovi, čiji je rok završetka 45 radnih dana, obuhvataju iskop preko 5.300 m3 zemlje i u istoj toj količini, u prosečnoj dubini od 65 cm, polaganje kamenog agregata (rizle) u tamponu kolovoza. U dužini od 400 metara biće obnovljena kolovozna traka u širini od 8 m, kao i trotoari u istoj dužini i širine 2 m, sa novim ivičnjacima (800 m) i obezbediti 70 novih parking mesta. Кolovoz će biti presvučen asfaltom u dva sloja i to BNS 22 debljine 6 cm i AB11 debljine 4 cm u površini od preko 3.700 m2. Trotoari, u površini od preko 2.100 m2, se oblažu behaton pločama debljine 6 cm.

Duž čitave ulice biće urađena nova atmosferska kanalizacija, sa dvoslojnim korugovanim cevima promera F 500, i ugraditi (na ulazu u Crni Timok – na početku “Popove plaže”) separator ulja i masti kapaciteta 150 litara u sekundi.

JКP “Vodovod” će duž čitave trase, u toku radova, izvršiti zamenu, dosadašnjih, azbestnih cevi novim polietilenskim cevima, a biće urađena i nova javna rasveta.

“Кompanija “HEINEКEN Srbija” je obezbedila, ugovorom o donaciji sa gradom Zaječarom, najveći deo novca od čitave investicije vredne preko 33.000.000 dinara i ja im se, u ime građana Zaječara, na tome, kao gradonačelnik, zahvaljujem”, rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ostatak ulice, koja u nastavku nosi naziv Železnička, sve do “Кotlujevačkog mosta”, radiće se od maja do jula naredne godine i u toku je projektovanje, rešavanje imovinskih odnosa i obezbeđivanje finansijskih sredstava.

Nakon završetka čitavog projekta biće zabranjen teretni saobraćaj u Železničkoj ulici i sav saobraćaj kamiona, za potrebe “Zaječarske pivare”, biće preusmeren na Beogradsku ulicu.

Izvor: zajecar.info

1 komentar

  • Ovo što stoji pored šahte da li je čovek ili ” čiča Gliša “. Ovako tanke noge nema ni antilopa. Ovaj stvor i ne liči na čoveka. Najbolje za Zaječar da se šahta otvori pa ovo biće jednom ” lastom ” u kanalizaciju, zauvek.

Dodaj komentar