Društvo Timočka krajina

Gradonačelnik Bora obišao radove na zatvorenim bazenima

rekonstrukcija krova na zatvorenim bazenima
foto: https://www.facebook.com/acamilikicofficial

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, obišao je radove na rekonstrukciji krova na zatvorenim bazenima.

Kako objašnjava, trenutno se na zatvorenim bazenima realizuju dva velika projekta.

“Obišao sam radove na rekonstrukciji krova na zatvorenim bazenima, gde se trenutno realizuju dva velika projekta. Prvi projekat je klimatizacija koja se privodi kraju, a koja će smanjiti vlažnost vazduha i povećati temperaturu unutar objekta”, poručio je Milikić.

Prema njegovim rečima, drugi projekat vezan je za krovnu konstrukciju.

“Drugi projekat je zamena potkrovne konstrukcije. Stara konstrukcija se skida, ostaje samo bakarni pokrivač, a postavljaju se novi sistemi zaštite. Ovim projektom rešavamo pitanje temperature objekta i uslova na samom bazenu. To je bio problem još od izgradnje ovog bazena”, objašnjava Milikić.

Pored navedenog, gradonačelnik Bora kaže da treba obezbediti još nekoliko stvari kako bi bazen u Boru postao jedan od lepših zatvorenih bazena u Srbiji.

“Naš zadatak je da obezbedimo toplotne pumpe za zagrevanje vode u bazenima kako bi mogli da rade i u periodima kada gradska toplana nije u funkciji. Po završetku radova naš bazen će biti jedan od lepših zatvorenih bazena u Srbiji. Takođe, uveliko se radi na izgradnji akva parka, projekta koji će biti spreman do početka naredne kupačke sezone. Radovi napreduju dobro i veoma sam zadovoljan”, ističe on.

Milikić je rekao da će biti pojačan besplatan prevoz ka Borskom jezeru, kako bi se izbegle gužve u autobusima kada se ljudi vraćaju sa posla.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar