FOTO: Pixabay

Nakon što su potpisani ugovori o dodeli subvencija za nabavku mehanizacije i opreme za navodnjavanje u voćarstvu u 2018.god zasedala je Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara.

Komisija je donela Odluku o dodeli podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva kao i Odluku o dodeli podsticajnih sredstava za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara za 2018.god.

Za podršku udruženjima u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu iz budžeta grada odobreno je 240.000 dinara.

Za sufinansiranje kupovine pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo po ovoj Odluci Komisije odobreno je 519.000 dinara za 24 pčelara.

Po konkursu nisu utrošena sva sredstva planirana za pčelarstvo u 2018. godini i predviđeno je da ukoliko se sredstva ne utroše u potpunosti, preostali deo će se usmeriti na naredni Konkurs Budžetskog fonda za poljoprivredu koji će se raspisati do kraja godine.

Gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković je na sednici Komisije najavila da će naredni konkurs u oblasti voćarstva za nabavku sertifikovanih sadnica za jesenju sadnju biti raspisan početkom septembra.

Stanković je podsetila i da je u toku Konkurs za stočarstvo koji je otvoren do kraja avgusta.

NAJVAŽNIJE VESTI ZA DANAS PROČITAJTE NA PORTALU „ZAJEČAR ONLINE“!

ZAJEČAR – NAJNOVIJE VESTI

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here