Društvo

Grad Zaječar prvi put na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu

foto: zajecar.info

Grad Zaječar se ove godine po prvi put predstavlja na 16. Sajmu etno hrane i pića, koji je svečano otvoren u hali 3 Beogradskog sajma. Ispred naše lokalne samouprave svoje proizvode predstavljaju četiri poljoprivredna gazdinstva.

Cilj je da se promovišu gotovi proizvodi tradicionalnog porekla, proizvodi sa užeg geografskog područja, kao i organski proizvodi. Već prvog dana vladalo je veliko interesovanje posetilaca za proizvode naših poljoprivrednih proizvođača, koji su napravljeni na tradicionalan način, po starim recepturama. Nastup na sajmu je pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede.

Ovo je još jedna od aktivnosti u okviru Programa za podršku poljoprivredi za 2022. godinu u gradu Zaječaru, a naša lokalna samouprava je za proizvođače organizovala prevoz i nastup na štandu.

Najstarija i najkompletnija smotra proizvoda i proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, biće aktuelna od 24. do 27. novembra 2022. godine.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar