Društvo Izdvajamo

Grad Zaječar kupuje kuće na selu za mlade bračne parove

FOTO: ilustracija

Ukoliko ste vlasnik kuće na selu koja se nalazi u naseljenim mestima izvan gradskih i prigradskih naselja, a želite istu da prodate, možete konkurisati i kuću prodati gradu po posebnim uslovima. Naime, zaječarska lokalna samouprava je raspisala konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom za bračne i vanbračne parove na teritoriji grada.

Ukupna sredstva koja će biti potrošena za kupovinu nepokretnosti iznose 13 miliona dinara, a za jednu kuću moguće je potrošiti najviše milion dinara, kaže Ivan Živković, zadužen za sprovođenje javnih nabavki.

” Početkom godine Grad Zaječar je zaključio ugovor sa Slavicom Đukić Dejanović, ministrkom bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku u iznosu od 13 miliona dinara za nabavku ovih kuća, od čega je učešće Grada Zaječara 2 miliona, a doprinos kabineta ministarke je 11 miliona dinara”, istakao je Živković.

Više o uslovima konkurs pročitajte OVDE.

Uporedo sa ovim konkursom za odabir kuća, lokalna samouprava na teritoriji Zaječara sprovodi i konkurs za odabir bračnih i vanbračnih parova koji će te kuće da dobiju.

Podsećamo, konkursom će biti obuhvaćeni bračni i vanbračni parovi koji nеmaju stambеni prostor u vlasništvu ili suvlasništvu. Učеsnici konkursa, uz prijavu treba da navedu tri sеoska nasеljеna mеsta, kao svojе potеncijalno prеbivalištе.

Rok za podnošenje prijava i po jednom i drugom konkursu je 12. novembar 2019. godine.

Ciljеvi konkursa usmеrеni su na podsticanjе razvoja ruralnih srеdina i ublažavanjе еkonomskе cеne.

3 komentara

Dodaj komentar