Društvo

Grad od zakupa prihodovao 65.000 eura za 10 godina a sada prodaje taj lokal za 32.000 eura

Caffe Ulaz / foto: twitter.com/djbzajecar

Veliko interesovanje javnosti izazvala je vest da grad Zaječar neposrednom pogodbom prodaje poslovni prostor površine 78 kvadrata, u samom centru grada, za samo nešto manje od 32.000 eura. I dok se čeka konačna odluka, koju će odbornici doneti na sednici Skupštine grada, portal Zaječar Online došao je do zvaničnih podataka koliko je grad Zaječar prihodovao na ime zakupa pomenutog poslovnog prostora.

Za prethodnih nepunih 10 godina, odnosno od 1. januara 2012. godine pa do 09.09.2021. godine, gradu je na ime zakupa poslovnog prostora uplaćeno 7.650.000 dinara odnosno oko 65.000 eura po trenutnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Samo u poslednjih 5 godina, prihodi na ime zakupa od ove nekretnine veći su od kupoprodajne cene od 32.000 eura, za koju gradska vlast predvođena gradonačelnikom Boškom Ničićem planira da neposrednom pogodbom otuđi ovu imovinu.

Ne treba biti previše pametan, dovoljno je pogledati cifre i zaključiti da nije pametno prodati deo poslovnog prostora po ceni koja bi se kroz davanje u zakup dobila za par godina i sasvim je jasno da će ovim poslom grad biti oštećen za nekoliko desetina hiljada eura.

Da li će odbornici odlučiti da zaštite imovinu grada ili će se rukovoditi interesima kupca, inače dugogodišnjeg bliskog prijatelja gradonačelnika Boška Ničića, ostaje nam da vidimo. Svakako je zanimljivo da su se o ovoj temi u javnosti oglasili samo iz Zaokreta 019 i oštro osudili ovaj „posao“, dok predstavnici najvećih opozicicionih grupacija, pokreta „Pobeda“ – Dr Nenad Ristović i „Možemo bolje“ za sada mudro ćute.

2 komentara

Dodaj komentar