fbpx
Društvo

Gitarijada i ove godine besplatna!

gitarijada
foto: gitarijada.org

Organizacioni odbor 49. Gitarijade doneo je odluku da Gitarijada i ove godine bude besplatna.

Na predlog predsednika organizacionog odbora 49. Gitarijade, Saše Mirkovića, organizacioni odbor je doneo odluku da se ni ove godine ne naplaćuje ulaz za programe Gitarijade.

– Grad Zaječar je, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, sponzorima i donatorima, uspeo da obezbedi dovoljno sredstava za finansiranje 49. Gitarijade, pa smo doneli odluku da i ove godine posetiocima omogućimo slobodan ulaz na sve programe festivala. Takodje smo za sve one, koji u vreme trajanja Gitarijade dodju u Zaječar, obezbedili besplatan smeštaj u Rok kampu i po jedan besplatan obrok dnevno – istakao je Mirković.

Gitarijada će ove godine biti održana od 29. jula do 1. avgusta, a na ovogodišnjem festivalu će nastupiti: Džiboni i Vlatko Stefanovski, Darko Rundek Cargo trio, Nikola Vranjković, Van Gog, Dubioza kolektiv, Guano Apes, Kerber, Laibah, Galija, Therapy, Generacija 5, Električni orgazam, Dok 7 i mnogi drugi. Osim koncerata na Rock stageu, u vreme trajanja Gitarijade biće priredjeno još nekoliko desetina koncerata, promocija knjiga, tribina, premijera filmova, izložbi, raznih kulturnih programa, a sve u slavu rokenrola.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.

Izvor: gitarijada.org

Dodaj komentar