Društvo

Gitarijada definitivno 17. i 18. septembra!

Štab za vanredne situacije Grada Zaječara, na održanoj sednici doneo je odluku o održavanju festivala “Gitarijada” od 17. do 18. septembra uz propisane epidemiološke mere.

Gitarijada će ove godine trajati 2 dana, 17. i 18. septembra, a muzički program biće izvođen u periodu od 20 do 1 sat iza ponoći.

​Ulaz na ,,Zaječarsku gitarijadu,, kao i rad, posluživanje gostiju hranom i pićem i izveštavanje predstavnika medija, biće omogućeno samo onima koji su primili najmanje dve doze vakcine ( a od prijema druge doze je prošlo minimum 14 dana), imaju potvrdu o preležanoj covid-19 infekciji ili PCR test koji nije stariji od 48 sati.

Provera će se vršiti na ulaznim kapijama, a zbog izbegavanja gužvi organizator je dužan da otvori minimum 6 ulaznih kapija na kojima mora dežurati najmanje jedan komunalni milicioner, jedan pripadnik policije, jedan pripadnik inspekcijskih službi kao i dva pripadnika redarske službe.

Pripadnici milicije i policije, koji su ovlašćena službena lica, moraju proveravati matične brojeve na sertifikatima o imunizaciji i potvrdama o preležanoj kovid infekciji i PCR i Ag testovima sa ličnim kartama (ili bilo kojim dokumentom koji ima sliku i JMBG), da bi se onemogućila zloupotreba tuđih potvrda i sertifikata.

Lica mlađa od 15 godina nisu dužna da imaju navedene potvrde i sertifikate dok će ostalim licima, koja su imala mogućnost vakcinacije, isti biti neophodni za ulazak na prostor održavanja ,,Gitarijade,,.

​Brzo antigensko (Ag) testiranje biće omogućeno svim zainteresovanim licima u neposrednoj blizini od mesta održavanja ,,Zaječarske gitarijade,, i rezultati istog čekaće se između 30 i 45 minuta.

Antigensko testiranje vršiće, komercijalno, Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, po cenama koje odredi.

Izvođači koji će nastupiti još uvek nisu poznati.

Dodaj komentar