Društvo

FOTO VEST: Sumorna slika obala Crnog Timoka – đubre i otpad na sve strane!

Gotovo da nema reke u Srbiji čije se korito i priobalje ne koristi za deponovanje smeća i raznog otpada. Svi znamo da je bacanje otpada u reku necivilizacijski čin… ali mnogi od nas to ipak čine!

Konstantne oscilacije u vodostaju Crnog Timoka proteklih dana pokazale su koliko Zaječarci brinu o zagađenosti reka i pravilno odlažu otpad koji može da se reciklira.

Nadolaženje i povlačenje Crnog Timoka iz svog korita otkrilo je veliku količinu smeća, pa su se tako na obalama ove reke “nasukale” flaše, kese i drugi otpad koji niko ne odnosi.

Fotografija retko savesnog građanina koji pokušava da na priobalju ove reke na Popovoj plaži pokupi otpad koji voda besomučno nosi, nažalost je slika koju ne viđamo svakog dana!

Obe obale ove najveće reke na istoku Srbije umesto travom i cvećem, prekrivene su plastikom i đubretom, koje vetar i nabujala reka zbog nepovoljnih vremenskih prilika ponovo razvlače na sve strane!

Tako smo divnu prirodu zamenili divljom deponijom, stvorivši ekološku katastrofu, pa umesto roditelja sa mališanima koji uživaju u šetnjama na Popovoj plaži ovih dana ovo divno izletište brojnih zaječaraca krase plastične flaše, polomljena debla i prljavština na sve strane.

Da li ste znali da je:

MISLITE O TOME!

Dodaj komentar