Društvo

FOTO DANA: Evo kako JKP „Higijena“ uređuje prostor na zaječarskom groblju…

Na teritoriji grada Zaječara komunalnu delatnost upravljanje grobljima i sahranjivanje vrši JKP “Higijena“ Zaječar. Na zvaničnom sajtu pomenutog preduzeća stoji da grobljanske usluge obuhvataju poslove na sahranjivanjuj, poslove na pružanju građevinskih usluga, posleove na prodaji pogrebne opreme, poslove na pružanjuj usluga koje se vrše po nalogu nadležnih inspekcijskih službi i državnih organa.

Što bi u prevodu značilo – upravljanje i održavanje groblja!

Slika zaječarskog groblja na zvaničnom sajtu JKP „Higijena“ gotovo pa idilična…

Ali evo kako zaječarsko groblje zapravo izgleda…

„ODRŽAVANJE“ koje je prikazano na fotografijama snimljenim 12. jula, na veliki hrišćanski praznik Petkovdan, svedoči o tome kako JKP „Higijena“ uređuje prostor oko grobnih mesta.

Skladištenje šuta i otpada i pravljenje „zmijarnika“, „ODRŽAVANJE“ u kome se između redova trava ne kosi ili se ako se i pokosi ne iznosi već se ostavlja da tu truli NEPRIHVATLJIVO JE!

Jer, ukoliko ste zaboravili, krajem prošle godine cene grobljanskih usluga na teritoriji grada POVEĆANE SU ZA 12, 4%, zbog kako je istaknuto specifičnih poslova na pružanju komunalnih usluga, koji se svrstavaju u veoma teške fizičke poslove i obavljaju se u specifičnom okruženju.

Okruženje je ne samo „specifično“, već i jezivo. A nesavesnim ponašanjem ugrožavaju se životi ljudi koji na groblje dolaze da svojim najmilijima dostojanstveno odaju poštu.

Pa ako su usluge za održavanje zaječarskog groblja već povećane, i iznose:

…onda građani Zaječara očekuju, da pošto ovu uslugu već plaćaju, mogu da bez straha od zmija i u miru i dostojanstveno posete grobove svojih srodnika.

Toliko valjda zaslužuju!

izvor fotografija: DostaJeBilo.ZA

1 komentar

  • ne bi bilo lose da gradski vecnici i odbornici urade neku akciju ciscenja gradskog groblja…za primer…pa od necega se mora poci..za primer..boško prvi..a ima ih jos puno…svi!!! SVI!!!!!SVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentar