fbpx
Društvo Politika

FOTO DANA: Da li je ovo najbezbednija zgrada u Zaječaru?

Dve kamere na ulazu, dve na banderi prekoputa, još jedna par metara niže… opravdano sledi pitanje: Da li je zgrada na adresi ul. Kursulina broj 20 najbezbednija u Zaječaru?!

Iz budžeta grada samo u 2018. godini za izgradnju sistema za video nadzor izdvojeno je oko 11 MILIONA DINARA.

Pa je nakon postavljanja kamera na ulazu u Gradsku upravu i ulicu Generala Gambete ispred bivše zgrade “Timogradnje”, još jedna zgrada u Zaječaru izgleda bila prioritet!

Ako je sistem za video nadzor (koji inače finansiraju građani Zaječara) prevashodno namenjen za bezbednost svih, a ne samo pojedinaca, zašto kamere najpre nisu postavljenje na ulazu i u dvorišta svake od osnovnih i srednjih škola, na prilazu zaječarskim vrtićima, ambulantama, Domu Zdravlja, u brojnim zaječarskim naseljima, na dečijim igralištima…

Pa zašto da ne i na ulazu u pojedina javna preduzeća poput zgrade Lokalne poreske administracije, PIO fonda, Nacionalne službe za zapošljavanje?

Ko je i kada počeo i “bezbednost” svih nas da deli po prioritetima ?

Da li to znači da ćemo “bezbednost” deliti I prema javnim funkcijama, pa će tako “pojedinci” postati štićenici, a narod…  ma koga je još briga za građane!

MISLITE O TOME!

1 komentar

  • ma dajte.zasto tako pricate.pa svevisnji je nas covek.kada nas je izneverio??vidite da mirno spava.jos malo pa ce se uvesti i dezurstvo.samo ima sve manje onih koji bi dezurali.doci ce kraj i tome.brzo

Dodaj komentar