fbpx
Društvo

FK “Timok” – nakon jednog stoleća, javna tribina u Omladinskom centru

Foto: Omladinski centar/Zaječarska inicijativa

Fudbalski klub “Timok” – nakon jednog stoleća, naziv je javne tribine koja se održava u sredu 25. decembra, u Omladinskom centru.

Nekada Fk “Timok”, danas FK “Timok 1919“, prešao je poslednjih godina trnovit put bližeći se svojoj stogodišnjici. U okviru novog izdanja “Raščivijavanja” razgovaraćemo o FK “Timok”, najavljuju organizatori.

“Prvi fudbalski klub u Timočkoj krajini i jedan od prvoosnovanih u tadašnjoj Srbiji, dugi niz godina je važio za vodeću organizaciju u sportskom životu grada, rasadnik fudbalskih talenata sa snažnim omladinskim pogonom i okupljalište za sve ljubitelje sporta. Tokom stogodišnje istorije bilo je uspona i padova, dok je poslednja decenija bila naročito turbulentna”, objašnjavaju organizatori javne tribine.

Kao sportski simbol grada i zbog svoje pionirske uloge u fudbalskom sportu, FK “Timok” zavređuje pažnju čitave zajednice koju njegove boje predstavljaju.

“Njegova istorija, aktuelni problemi i izazovi pred njim, makar na simboličkom planu, jesu i izazovi čitave zajednice”.

O tome gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi izazovi ga čekaju, na tribini će govoriti: BRANIMIR ĐORĐEVIĆ, predsednik FK Timok 1919, DRAGAN PAUNOVIĆ, bivši generalni sekretar FK Timok i dugogodišnji igrač, VOJISLAV BRAŠANAC, legendarni napadač Timoka, IVAN JOKOVIĆ , dugogodišnji predsednik FK Timok i SRĐAN TOMIĆ, novinar i hroničar. Urednica i voditeljka je Danijela Milovanović Nedeljković.

Početak tribine je u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Tribina se može pratiti i putem live stream-a, na FB stranici Omladinskog centra.

1 komentar

  • Zar postoji Timok?
    Nakon”preregistracije” u APR-u,mozda postoji Timok 1919,ali Timok o kojem vi govorite odavno ne postoji! Mozda bi prikladnije bilo da pomenete istoriju Radnickog iz Lubnice…

Dodaj komentar