Društvo

Fakultet za menadžment u Zaječaru otvorio vrata budućim studentima

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U okviru kampanje za upis studenata za školsku 2019/20. godinu,  na Fakultetu za menadžment su održani tradicionalni ,,Dani otvorenih vrata“ za maturante zaječarskih srednjih škola. Maturanti su bili u prilici da obiđu amfiteatar, slušaone, kompjutersku laboratoriju, biblioteku, skriptarnicu, studentski klub i ostale sadržaje.

Tradicionalno, već 14. put zaredom, kao i svakog maja, na Fakultetu za menadžment u Zaječaru danas je organizovan “Dan otvorenih vrata”.

Fakultet za menadžment posetili su maturanti zaječarskih srednjih škola, kojima su ovom prilikom predstavlјeni studijski programi i uslovi studiranja na Fakultetu.

Profesor dr Dragan Mihajlović, dekan Fakulteta za menadžment u Zaječaru je ovom prilikom govorio o prednostima upisa na ovu visoko-obrazovnu ustanovu.

“ Prednost koju Fakultet za menadžment nudi maturantima iz Zaječara je ta što im je studiranje praktično na kućnom pragu, pa im dolazak na fakultet dođe kao jedan vid rekreacije.

Ova ustanova ima potpuno akreditovane studijske programe.

Pored menadžmenta i biznisa budući studenti moći će da izaberu između još 3 akreditovana programa: ekonomiju, prava i novi smer poslovnu informatiku“, istakao je dekan Mihajlović.

On je podsetio da je školarina za prvu godinu studija na Fakultetu za menadžment 50.000 dinara, a  ukoliko se prijave odmah na studije, druga i četvrta godina studija su besplatne. U suprotnom, druga, treća i četvrta godina studija koštaju 100.000 dinara, a školarina se može plaćati u 12 jednakih mesečnih rata.

„Priznavanje ove naše obrazovne ustanove i studijskih programa u inostranstvu dovoljan su pokazatelj da svi koji ovde budu studirali neće imati nikakvih problema ukoliko po završetku požele da posao nađu i van granica naše zemlje.

Sve dodatne informacije zainteresovani građani mogu pronaći i na našem sajtu, Facebook ili Instagram profilu“, istakao je Mihajlović.

Za ambiciozne i uspešne studente postoji mogućnost da zajedno sa svojim profesorima učestvuju u izradi naučnoistraživačkih projekata, a fakultet nudi i brojne van nastavne aktivnosti u smislu organizovanje brucošijada, apsolventskih večeri i ekskurzija na nekim popularnim destinacijama.

Podsećamo, pravo upisa imaju kandidati sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju.

Kandidat koji konkuriše za upis u prvu godinu osnovnih akademskih i strukovnih studija prijavljuje se i polaže prijemni ispit od 25. februara do 30. septembra 2019. godine, svakim radnim danom i subotom od 9 do 16 časova.

Redosled kandidata za upis u prvu godinu studija utvrđuje se na osnovu: opšteg uspeha postignutog u srednjem obrazovanju u četvorogodišnjem trajanju, uspeha na maturi i rezultata na prijemnom ispitu, napominju u ovoj visoko-obrazovnoj ustanovi.

Dodaj komentar