Društvo Timočka krajina

„#EUzaTebe – EU za kulturno nasleđe i turizam” dodeljuje milion evra privatnim preduzetnicima u sektoru turizma u istočnoj Srbiji

FOTO: facebook.rs/euzatebe
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam” objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih zbog pandemije virusa COVID-19 u sektoru turizma, sa ukupnim budžetom od milion evra.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam” finansira Evropska unija, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat je usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

GIZ će održati dve info-sesije u petak, 3. jula, od 18:00 časova i u ponedeljak, 6. jula, od 13:00 časova, na kojima će pored predstavljanja programa i procedura, potencijalni podnosioci projekata imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o detaljima poziva.

Info-sesije biće organizovane onlajn i moći će da im se pristupi putem linka (petak, ponedeljak) ili Fejsbuk stranice.

Konkursna dokumentacija dostupna je na ovom linku.

Pravo učešća na konkursu čiji je cilj pomoć privatnim preduzetnicima da prevaziđu posledice izazvane COVID-19 pandemijom u sektoru turizma imaju potencijalni korisnici sa teritorija sledećih gradova i opština: Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište i Zaječar.

Glavni ciljevi pružanja bespovratne pomoći usmereni su na:

Unapređenje bezbednosnih i higijenskih standarda objekata i usluga koje se nude turistima;
Modernizaciju smeštajnih i ugostiteljskih objekata, objekata za degustaciju, info-punktova, suvenirnica i drugih turističkih sadržaja. To obuhvata, mada ne isključivo, troškove za sledeće aktivnosti:
– Renoviranje/ adaptacija/ proširenje/ unapređenje kvaliteta objekata, uključujući nabavku neophodne opreme (nameštaj, kuhinjske aparate itd.) ;
– Infrastruktura malog obima i oprema za postojeće ili nove aktivnosti u ponudi podnosioca zahteva, kao što su biciklizam, vožnja kajakom, nabavka šatora, sportske opreme, itd.
– Uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga;
– Uvođenje novih prodajnih kanala;
– Promotivne aktivnosti.

Podnosioci zahteva za bespovratnu pomoć mogu biti:

  • fizička lica koja pružaju usluge smeštaja,
  • registrovana poljoprivredna gazdinstva,
  • mikro i mala preduzeća (do 50 zaposlenih).

Za dodelu bespovratnih sredstava mogu konkurisati preduzetnici iz sledećih 12 gradova i opština: Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjaževac, Majdanpek, Negotin, Požarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište, Zaječar.

Izvor: eu-za-kulturno-nasledje.euinfo.rs

Dodaj komentar