fbpx
Društvo Izdvajamo

Dva lica zaražena korona virusom u Boru

Zavod za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru potvrdio je danas da su dve osobe iz Bora zaražene korona virusom, preneo je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Milikić je rekao da su uzorci koji su u petak poslati na analizu pozitivni kod dve osobe koje su međusobno povezane.

„Jedno lice je zbrinuto u Kliničkom centru u Nišu, dok je druga osoba stavljena u kućni karantin i pod potpunim je nadzorom lekara. Narednih dana će se u potpunosti zatvoriti krug osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima“, rekao je Milikić.

Gradonačelnik Bora nije mogao da precizira o kojim osobama je reč, ali kako sajt istmedia.rs saznaje, u pitanju je jedan lekar specijalista Opšte bolnice u Boru.

Taj portal saznaje da se očekuje i reakcija rukovodstva Opšte bolnice i preduzimanje svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Milikić je dodao da će svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima biti potpuno „obrađeni“ i ako bude potrebe, testirani na korona virus.

„Epidemiološka služba Doma zdravlja je preduzela sve mere da se potpuno izoluju sva lica koja su sa njima bila u kontaktu i da se stave u potpuni karantin“, kazao je gradonačelnik Bora.

Dodao je da će se zbog novonastale situacije započeti „agresivnija dezinfekcija sela i grada“ i šire mere nadzora kretanja Borana.

On je najavio da će za Borane na četiri lokacije u gradu biti postavljeni kanistri sa dezinfekcionim sredstvima, o čemu će gradjani biti naknadno obavešteni.

Povodom dezinformacija na društvenim mrežama o broju obolelih u Boru, gde se spominjalo i 20 osoba, Milikić je najavio da će lično podneti krivičnu prijavu.

(Beta)

Dodaj komentar