fbpx
Društvo Izdvajamo Politika

Dveri u Zaječaru: Bojkot je početak kraja aktulenog režima

Da se vlast uplašila bojkota i zbog toga smanjila cenzus na 3 %, smatraju članovi Srpskog pokreta “Dveri”, te je zbog toga, kako tvrde, njihova ideja uspela. Lider Dveri Boško Obradović zbog loših vremenskih uslova i zavejanih puteva od Pirota ka Zaječaru danas nije prisustvao skupu koji je održan u centru grada, ali je karavan “Oslobođenja” stigao i svi zainteresovani građani mogli su da se upoznaju sa programom stranke i potpišu peticiju protiv migrantske politike koju država vodi.

Saša Ilijić, član predsedništva Dveri istakao je da se Srbija mora osloboditi ovog režima, da građani moraju osloboditi institucije i stvoriti uslove za održavanje fer i poštenih izbora.

“Srbija je trenutno u medijskom mraku, ljudi su uplašeni, a promene su moguće jedino bojkotom. Činjenica da mi u 21. veku moramo da idemo kroz Srbiju i objašnjavamo ko smo i za šta se zalažemo, dok stranke na vlasti imaju sav medijski pristup dovoljan je razlog da shvatimo da nešto nije u redu”, kaže Ilijić.

On smanjenje cenzusa na 3 % vidi kao pokušaj vlasti da u parlament veštački uvede višestranačje, kako u Skupštini ne bi sedeli samo predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

“Bojkot je jedna van institucionalna borba za poštenije izbore i mi ćemo koristiti sva demokratski dozvoljena sredstva. TBojkot treba da dovede do stvaranje jedne tehničke vlade koja će u roku od 9 meseci omogućiti fer i poštene izbore, jer je u ovom trenutku to jedino rešenje”, kaže Ilijić.

Peticijom protiv aktuelne migrantske politike

U okviru zajedničke kampanje bojkota izbora srpske opozicije karavan pod nazivom  „Oslobođenje“ stigao je u Zaječar i sa ciljem pokretanja peticije za prikupljanje potpisa podrške protiv migrantske politike aktuelne vlasti.

Prema Ilijićevim rečima u Srbiju ulazi migranti sa svih strana naše, jer im druge države zabranjuju pristup.

“Mađarska je podigla granicu, Hrvatska podiže barijere, iz Bosne ih vraćaju, a kod nas je, po rečima ministra austrijske vlade, Vučić potpisao sporazum sa austrijskom Vladom pa svi oni koji nisu dobrodošli u Evropu bivaju vraćani kod nas”, tvrdi on.

Ilijić navodi da Srbija postaje jedan migrantski centar, pa će pošto je danas i Turska vlada migrantima dozvolila da samo prođu preko njihove teritorije, oko milion migranata verovatno uskoro doći ili proći kroz Srbiju.

“Zato dajemo mogućnost svim građanima Srbije da potpišu peticiju protiv migrantske politike Vlade. Ako to ne učine lično na nekom štandu srpskog pokreta Dveri, to mogu da urade i potpisivanjem online peticije”, kaže Ilijić.

On najavljuje da će u Zaječaru i narednih dana biti nastavljena akcija prikupljanja potpisa, jer je u trenutku kada Vlada ne reaguje to jedini legitiman način za borbu.

Pogledajte kompletnu izjavu Saše Ilijića, člana predsedništva Dveri:

Dodaj komentar