fbpx
Politika

“Dva sata slobode”: U Zaječaru emitovane prve slobodne vesti (FOTO)

Prikupljanja potpisa za fer i poštene lokalne izbore, emitovanje slobodnih vesti, izložba maketa pod nazivom „Budućnost Zaječara“, ali i razgovor sa građanima bili su deo protestnog okupljanja pod nazivom “Dva sata slobode” koji sukoji su zaječarski opozicionari organizovali na trgu Nikole Pašića.

Prema rečima Miloša Stojadinovića, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zaječaru protesti u Srbiji zvanično nisu ni prestajali, dok je u Zaječaru promenjena samo njihova forma.

Miloš Stojadinović

“Umesto klasične protestne šetnje trudićemo se da što češće budemo na trgu i razgovaramo sa građanima.

Trudićemo se i da dovedemo tokom leta neke goste, da održimo neke tribine kod spomenika Nikole Pašića. Dakle, samo menjamo formu dfo jeseni, kada opet očekujemo da se protesti zahuktaju, jer nijedan zahtev sa protesta “1 od 5 miliona” do sada vlast nije ispunila”, kaže Stojadinović.

On podseća da su zahtevi jasni: sloboda medija, fer i demokratski izbori – i dok oni ne budu ispunjeni opozicione partije koje sau potpisnice “Sporazuma sa narodom” neće učestvovati ni na jednim narednim izborima, a dok se ne obezbedi sloboda medija oni neće učestvovati ni u radu lokalnih, pokrajinskih i republičkih skupština.

Na trgu Nikole Pašića slobodni građani imali su priliku da daju potpis podrške za održavanje poštenih i fer lokalnih izbora, ali i uživaju u koncertu grupe „Vajtsnejk“ koji je emitovan putem razglasa.

Na dva panoa građanima je predstavljena i izložba maketa pod nazivom „Budućnost Zaječara“ u kojoj je centralni eksponat bio takozvani „Muzej iluzija Boška Ničića“.

Uživo su emitovane i „Slobodne vesti“, u cilju borbe protiv medijskog mraka koji sprečava da u žižu javnosti dospeju zaista važne vesti, koje su od značaja za sve građane Srbije.

„Dragi građani Zaječara, zbog medijskog mraka krećemo sa emitovanjem pravih vesti, medija koji ne ćute.“ – ovim rečima Vladimir Petković započeo je emitovanje „Slobodnih vesti“.

“Slobodne vesti” otpočele su čitanjem naziva medijskih kuća i novčanih iznosa koje su dobili iz gradskog budžeta na konkursu za medije u Zaječaru, međuvestima bilo je vesti iz Srbije našle su se vesti o ukradenim testovima iz matematike za osmake, protestima osmaka ispred Vlade Srbije, ali i vest o napadu na Dalibora Stanojevića, jednog od organizatora protesta “1 od 5 miliona” u Knjaževcu. “Slobodne vesti” nastavljene su vestima iz Zaječara, u kojima je između ostalog bilo reči o dugovanjima u iznosu od 14 miliona dinara koja su ostala od prošlogodišnje 52. Gitarijade, preko izveštaja o poplavljenim selima i delovima grada, do novosti o zakupu dela zgrade nekadašnje Radio-televizije Zaječar u kojoj će posle njenog gašenja, ponovo početi sa radom televizija.

 

1 komentar

  • jel gledao boško vesti..i njegovi dipeuvlakaci…?ma jeste sigurno samo im savest ne dozvoljava da se jave..mnogo su zasrali…u usta ih bas njihova…

Dodaj komentar