Društvo Izdvajamo

U Zaječaru završen rezultat za 176 testova na korona virus, ukupno 31 pozitivan

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

Najnoviji rezultati na osnovu ukupno 176 obavljenih testova pokazuju da nema novootkrivenih slučajeva infekcije virusom covid-19 u Zaječaru, jer je povećanje cifre “pozitivnih” zapravo u pozitivnom drugom testu, kod onih lica koji su već registrovani sa prisustvom korona virusa.

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije Korona virusa do 21.04.2020.godine, urađeno je 357 testova na COVID-19. Rezultat je završen za 176 testova. Za 181 uzorak rezultati testiranja nisu završeni.Kod 31 testa rezultat je pozitivan. Imamo 145 negativnih testova na COVID-19.

Čekaju se rezultati 181 novoposlatih uzoraka u prethodna dva dana.

Neznatno je povećan broj lica stavljenih pod zdravstveni nadzor u oba kriterijuma koja se primenjuju.

U ukupnom broju testova je 19 kontrolnih testova. Od ukupnog broja kontrolnih rezultati testova završeni su za 17 uzoraka, dva kontrolna testa su pozitivna a 15 kontrolnih testova su negativni.

Prema aplikaciji za praćenje covid-19, koju je uspostavio RFZO, kod 17 lica iz naše opštine, koja su prebčena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na covid-19, rađeno je 20 kontrolnih testova od kojih je 2 testa pozitivno a 18 testa su negativna.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 394.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 131.

Nema podataka o preminulim osobama.

Dodaj komentar