Društvo Izdvajamo

Dva nova slučaja korona virusa u Zaječaru, ukupno zaraženo 29 osoba

ILUSTRACIJA / PIXABAY

Komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić izdao je saopštenje u kojem navodi da po najnovijim rezultatima, pristiglim iz referentnih labaratorija, u Zaječaru imamo dva nova slučaja obolelih od virusa covid-19. Tako je ukupan broj narastao na 29 pozitvnih na virus corona.

-Pošto se radi o tzv. “lokalnoj transmisiji” trenutno je u toku obimnije testiranje što pokazuje i povećanje broja uzorkovanih lica. O svim rezultatima bićete blagovremeno obavešteni čim rezultati testova budu pristigli.
Molim Vas da nastavimo sa maksimalnim oprezom, poštovanjem mera samozaštite i brinemo pre svega o sopstvenom zdravlju i životima onih koje volimo, rekao je komandant Štaba u Zaječaru i dodao:

-Apelujemo na one koji osete simptome slične onima koje daje virus corona da se sami, bez ičijeg naloga, odmah izoluju i pozovu covid-19 ambulantu pri Domu zdravlja u Zaječaru ili epidemiološku službu ZZJZ “Timok” u Zaječaru.

Da od svog grada ne napravimo, sada kada se pandemija “stišava”, novo žarište molim da još izvesno vreme poštujemo pravila i mere koje su propisane i ukazujemo neodgovornima na posledice njihovog ponašanja.
veliko hvala svima Vama koji se pridržavate mera – zbog sebe i svih nas !, istakao je Boško Ničić komandant Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije Korona virusa do 20.04.2020.godine, urađeno je 260 testova na COVID-19. Rezultat je završen za 164 testa. Za 96 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni. Kod 29 testova rezultat je pozitivan. Imamo 135 negativnih testova na COVID-19.

U ukupnom broju testova je 17 kontrolnih testova. Od ukupnog broja kontrolnih testova, dva kontrolna testa su pozitivna, a 15 kontrolnih testova su negativni.

Prema aplikaciji za praćenje COVID-19, koju je uspostavio RFZO, kod 12 lica iz naše opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na COVID-19, rađeno je 15 kontrolnih testova od kojih je 1 test pozitivan a 14 testova je negativno.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 392.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor ( kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZJZ „Timok“ Zaječar iz opštine Zaječar – 127.

Nema podataka o preminulim osobama.

Izvor: http://www.zajecar.info/

Dodaj komentar