fbpx
Sport

Dva derbija za vikend!

Pred nama je izuzetno uzbudljiv vikend fudbala u ”Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Zaječar-Boljevac 2016/17”.

Naime, prvi vikend u mesecu novembru donosi nam dve derbi utakmice. U subotu (05.11.) odigraće se prva derbi utakmica, a snage na fudbalskom terenu ”Ušće” u Velikoj Jasikovi odmeriće dve vrlo raspoložene ekipe, koje su u prošlom kolu zabeležile pobede velikim rezultatom.

Naizgled rano otpisani FK ”Deli Jovan” iz Salaša odlazi na megdan FK ”Velika jasikova” u Velikoj Jasikovi. Kako mnogi prognoziraju biće to jedna kvalitetna utakmica, oštrog temperamenta na terenu ali prijateljski nastrojena van njega.

Ova dva kluba su do pre dve sezone bili jedno tačnije FK ”Deli Jovan” Salaš. Ne možemo a da ne spomenemo da je nakon ponovnog formiranja FK ”Velika Jasikova” između ova dva kluba prošle sezone odigrana prva utakmica u istoriji ova dva seoska kluba od postojanja.

salas-vjasikova

Navedena utakmica je završena nerešenim rezultatom (1:1) i na taj način istorija ova dva kluba je uskraćena za pobednikom. FK ”Velika Jasikova” se bori za bodovno približavanje ekipama u vrhu tabele, a FK ”Deli Jovan” juri još jednu pobedu za povratak samopouzdanja u ekipi nakon lošeg starta u MFL.

FK Velika Jasikova

FK Velika Jasikova

delijovan

FK Deli Jovan

Oba kluba odigraće sa oslabljenim sastavima, ali to ne znači da fudbalski simpatizeri iz ova dva sela neće uživati u atraktivnim potezima i golovima talentovanih i mladih fudbalera.

U nedelju (06.11) odigraće se drugi vikend derbi MFL, gde će na terenu u Trnavcu snage odmeriti FK ”Timok 1928” iz Trnavca i FK ”Šljivar” iz Šljivara, tačnije prvoplasirani i drugoplasirani na tabeli MFL, nakon prošlog kola.

fk-timok-trnavac

FK Timok Trnavac

fk-sljivar

FK Šljivar

Meštani sela Trnavac uživaće u fudbalskom nedeljnom popodnevu, a verujemo da neće biti uskraćeni sjajnom igrom ova dva tima. I na kraju, bolji neke pobede!

Dodaj komentar