fbpx
Društvo

Državni sekretar Ivanišević u razgovoru sa Romima: Grad Zaječar će dobiti sredstva za usluge u oblasti socijalne zaštite!

radiomagnum.rs

Nenad Ivanišević državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja juče je boravio u Zaječaru.

U Udruženju Roma održan je skup na kome je Ivanišević sa Romima razgovarao o problemima sa kojima se susreću.

„Ja sam sa predsednikom Nacionalnog saveta i zajedno sa direktorkom Kancelarije za ljudska i manjinska prava, sa ministrom Vulinom, i potpredsedicom Mihajlović u svakodnevnom kontaktu. Mi smo tvorci nove Strategije za inkluziju Roma. Prošle nedelje smo imali sastanak sa predstavnicima nemačke vlade. Kreiraćemo neke programe za ne malo para i  tu će mi trebati vaša pomoć“, rekao je Ivanišević i dodao:

„Hoću da vam pomognem, ali to mogu samo ako mi date neke dobre ideje, neke dobre pojekte. Dosta nam se nudi iz EU, a posebno iz Nemačke“,  rekao je Ivanišević.

Na skupu je naveden i problem sa prodajom polovne robe i potrebe za fiskalnim kasama, problem oko dece sa posebnim potrebama i pedagoškim asistentima.

„Naše Ministarstvo od prošle godine a posebno ove godine vašoj opštini daće sredstva kroz takozvane namenske transfere za razne usluge u lokalnoj zajednici za socijalnu zaštitu. Potpisan je ugovor i sredstva kreću i uskoro će biti na raspolaganju“, najavio je Ivanišević.

Društvo Roma je ovog meseca na Svetski dan Roma dobilo svoje prostorije u Zaječaru.

Miljan Rašić koordinator za romska pitanja je istakao da se Romi  svakodnevno suočavaju  sa problemima, pa je izneo državnom sekretaru i nekoliko predloga za njihovo rešavanje.

„Imamo dobru podršku iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i oni će nam pomoći u izradi projekta“, rekao je Rašić.

Skupu je i dr Ivan Čikarić, kandidat za gradonačelnika Koalicije “Aleksandar Vučić –brže, jače, bolje” kao i brojni predstvanici Gradske uprave u Zaječaru.

izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar