fbpx

DRVENI MOST NA POPOVOJ PLAŽI BIĆE MNOGO BOLJE OSVETLJEN: A evo i koliko će to koštati građane Zaječara…

Preporuka:

Preko dana toplo, uveče kiša

U Srbiji će danas biti toplo i pre podne pretežno sunčano, dok se posle podne očekuje postepeno naoblačenje sa...

Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječara, boračkih organizacija i udruženja položili su danas vence na Spomenik palim borcima...

Vreme je za kalendare i reklamni materijal za 2020. godinu

Na kraju stare i početku Nove godine, kalendar je obično prva stvar koje se svaki domaćin seti da nabavi...
- Reklama -

Zbog povećanog obima poslova Javno-komunalnog preduzeća“ Timok održavanje“ u Zaječaru, pre svega na održavanju javne rasvete i zelenih površina u gradu, javila se potreba za izmenom programa poslovanja pomenutog preduzeća koji je usvojen na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

Razlozi za izmenu programa poslovanja su i poslovi koji će tek biti urađeni, poput osveteljenja drvenog mosta na Popovoj plaži u Zaječaru, kao i osvetljenje samog prilaza mostu.

zamedia.rs

Osvetljenje drvenog mosta na Popovoj plaži, kao i sam prilaz mostu će građane Zaječara umesto 1.700.000 dinara, ipak koštati 2 miliona i 700 hiljada dinara, a povećava se  i pozicija koja se odnosi na elektromaterijal za održavanje javne rasvete u gradu.

Kako je istakao v.d. direktora preduzeća Vice Lalić program poslovanja izmenjen je i zbog povećanog obima posla preko Zavoda za zapošljavanje primljen je odredjeni broj novih radnika.

“Izmena programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uslovljena je obimom poslovanja sa kojim se mi susrećemo, pa je s tim u vezi bilo neophodno da se prihodna i rashodna strana izmene.

Kada je u pitanju prihodna strana, došlo je do povećanja prihoda od održavanja javne rasvete i zelenih površina.

Ako uzmemo u obzir da je u planu grada i našeg preduzeća rad zimskog, odnosno zatvorenog bazena, neophodno je predvideti i prihode od prodaje ulaznica.

Isto tako, u planu grada je da nam dodeli još radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje, pa je i ta pozicija povećana.

Takođe smo povećali još dve pozicije.

Prva pozicija je elektromaterijal za rekonstrukciju javne rasvete. Naime, u planu je osvetljenje drvenog mosta na Popovoj plaži, kao i sam prilaz mostu. Ta pozicija se povećava sa milion i 700, na 2 miliona i 700 hiljada dinara.

Povećava se takođe i pozicija koja se odnosi na elektromaterijal za održavanje javne rasvete u gradu. Dosta poslova imamo i na uređenju prostora gde će se održati Gitarijada, pa je neophodno povećati te pozicije da ne bi došli u situaciju da tokom leta nemamo poziciju za nabavku materijala“.

“, istakao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održvanje“ Zaječar.

Kada je u pitanju rashodna strana došlo je do mnogih izmena, ali se najbitnije stavke odnose na smanjenje pozicije utroška električne energije.

Imajući u vidu situaciju Sportsko poslovnog centra „Timok“ i spor koji se odnosi na odlazak te firme u likvidaciju ili stečaj, Elektrodistribucija ne dozvoljava, dok se ne utvrdi da li će SPC Timok otići u likvidaciju ili stečaj, da se brojilo prebaci na novu firmu.

“ Iz tog razloga do sada nismo imali troškove električne energije, pa je bilo neophodno smanjiti i tu poziciju sa 5 miliona na 2 miliona, jer ne znamo ni kada ćemo imati te troškove“, istakao je Lalić na sednici Gradkog veća.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Učestvujte u sprovođenju antikorupcijskog plana

Javni konkurs za izbor članova radnog tela za praćenje sprovođenja lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara raspisan je danas, 13. novembra. Pozivaju se građani sa teritorije...

Novi pasoš zatražite i pre isteka važećeg

Građani Srbije moći će da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog pasoša, izjavio je ministar unutrašnjih poslova...

Pred Timočke srednjoškolce postavljen novi poslovni izazov

Umeće da svoje veštine upotrebe i na inovativan način odgovore poslovnom izazovu koji je postavljen pred njih pokazalo je danas 75 srednjoškolaca iz Timočkog...

Zaječarci više nervozni, nego ljubazni (ANKETA)

Koliko često tokom dana čujete reči poput "hvala", "molim" "izvolite", "oprostite"? Verovatno sve ređe, iako nam je svima dobro poznata stara narodna izreka da...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: