fbpx

DRVENI MOST NA POPOVOJ PLAŽI BIĆE MNOGO BOLJE OSVETLJEN: A evo i koliko će to koštati građane Zaječara…

Preporuka:

Klaus Kenet u Zaječaru: Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!

Duhovno-misionarski i kulturni centar Eparhije timočke „Gostoprimnica” u Zaječaru danas, 21. februara, organizuje promociju knjige i predavanje „Moj put...

Bor: Uhapšen mladić zbog provale u advokatske kancelarije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su B. B. (1999) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je...

Odbojka: Zaječarke za vikend igraju derbi u Leskovcu

U okviru 12. kola odbojkaške Druge lige "Istok" za žene, OK Zaječar gostuje drugoplasiranoj ekipi Leskovca. Zaječarke su odlično otvorile...
- Reklama -

Zbog povećanog obima poslova Javno-komunalnog preduzeća“ Timok održavanje“ u Zaječaru, pre svega na održavanju javne rasvete i zelenih površina u gradu, javila se potreba za izmenom programa poslovanja pomenutog preduzeća koji je usvojen na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

Razlozi za izmenu programa poslovanja su i poslovi koji će tek biti urađeni, poput osveteljenja drvenog mosta na Popovoj plaži u Zaječaru, kao i osvetljenje samog prilaza mostu.

zamedia.rs

Osvetljenje drvenog mosta na Popovoj plaži, kao i sam prilaz mostu će građane Zaječara umesto 1.700.000 dinara, ipak koštati 2 miliona i 700 hiljada dinara, a povećava se  i pozicija koja se odnosi na elektromaterijal za održavanje javne rasvete u gradu.

Kako je istakao v.d. direktora preduzeća Vice Lalić program poslovanja izmenjen je i zbog povećanog obima posla preko Zavoda za zapošljavanje primljen je odredjeni broj novih radnika.

“Izmena programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ uslovljena je obimom poslovanja sa kojim se mi susrećemo, pa je s tim u vezi bilo neophodno da se prihodna i rashodna strana izmene.

Kada je u pitanju prihodna strana, došlo je do povećanja prihoda od održavanja javne rasvete i zelenih površina.

Ako uzmemo u obzir da je u planu grada i našeg preduzeća rad zimskog, odnosno zatvorenog bazena, neophodno je predvideti i prihode od prodaje ulaznica.

Isto tako, u planu grada je da nam dodeli još radnika preko Nacionalne službe za zapošljavanje, pa je i ta pozicija povećana.

Takođe smo povećali još dve pozicije.

Prva pozicija je elektromaterijal za rekonstrukciju javne rasvete. Naime, u planu je osvetljenje drvenog mosta na Popovoj plaži, kao i sam prilaz mostu. Ta pozicija se povećava sa milion i 700, na 2 miliona i 700 hiljada dinara.

Povećava se takođe i pozicija koja se odnosi na elektromaterijal za održavanje javne rasvete u gradu. Dosta poslova imamo i na uređenju prostora gde će se održati Gitarijada, pa je neophodno povećati te pozicije da ne bi došli u situaciju da tokom leta nemamo poziciju za nabavku materijala“.

“, istakao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održvanje“ Zaječar.

Kada je u pitanju rashodna strana došlo je do mnogih izmena, ali se najbitnije stavke odnose na smanjenje pozicije utroška električne energije.

Imajući u vidu situaciju Sportsko poslovnog centra „Timok“ i spor koji se odnosi na odlazak te firme u likvidaciju ili stečaj, Elektrodistribucija ne dozvoljava, dok se ne utvrdi da li će SPC Timok otići u likvidaciju ili stečaj, da se brojilo prebaci na novu firmu.

“ Iz tog razloga do sada nismo imali troškove električne energije, pa je bilo neophodno smanjiti i tu poziciju sa 5 miliona na 2 miliona, jer ne znamo ni kada ćemo imati te troškove“, istakao je Lalić na sednici Gradkog veća.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: