fbpx
Društvo

DONACIJA U OKVIRU AKCIJE „BITKA ZA ZNANJE“ ŠKOLI LJUBICA RADOSAVLJEVIĆ NADA

Foto: bitkazaznanje.rs

Оsnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“ dobila je donaciju u okviru akcije „Bitka za znanje“ Fonda B92, potvrdio je za portal Zaječar Online direktor ove škole, Novica Dimitrijević.

Donacija podrazumeva 5 mBot robota, na kojima će deca učiti programiranje/kodiranje.

Takođe, program podrazumeva i prethodnu obuku nastavnika da robote koriste kao nastavno sredstvo, kao i učešće učenika u takmičarskoj ligi KODigranje.

Predmetni nastavnici Slađana Nikolić, Olgica Mihajlović, Violeta Velimirović i Goran Manojlović prijavili su školu i dobili datu obuku.

Prvi krug prijava za učešće u nacionalnom edukativnom programu Bitka za znanje, koji je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta i njihovim nastavnicima, završen je u ponoć 25. januara, a interesovanje je bilo izuzetno veliko, što potvrđuje podatak da se prijavilo 418 škola iz 129 gradova i opština iz svih krajeva Srbije.

Podela mBotova, kao i obuka za nastavnike koji su uključeni u program, biće održana u drugoj polovini februara.

Takođe, do kraja školske godine biće organizovana i dva takmičarska kola KODigranja, za decu od 5. do 8. razreda, prvo u martu, a drugo takmičenje biće u maju mesecu, sa održavanjem finalnog dela takmičenja početkom juna u Beogradu.

Ono što je sigurno jeste da će savremeni nastavni alati, pomoću kojih uče deca širom sveta, obezbediti da i stariji osnovci ove zaječarske škole  steknu dragocena znanja i veštine neophodne za život u 21. veku.

Dodaj komentar