Društvo

Đuričić navodno ne krši zakon jer pozorište još nije počelo sa radom! DA LI JE TO STVARNO TAKO?!

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

autor: Marija Stojanović

Uhhh…Kad se zapetljaš u neistine, pa ih proizvoljno tumačiš da opravdaš sebe i šefa, a još ih i “dobronamerno” prosleđuješ dalje, znači da s razlogom strepiš…

Tako se kao pile u kučinu zapetljao naš pomoćnik u oblasti upravljanja projektima Vladimir Đuričić, kojeg smo malo pre Sretenja, kad po verovanju medvedi izlaze iz senke, iz duboke ilegale isterali na čistac.

Zvanično nismo dobili ništa, ali nezvanično je stigao aber da on ne krši nikakav zakon jer pozorište nije počelo sa radom.

Ma, pričam ti priču!

Da li je odluka o osnivanju nove ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“” objavljena u Službenom listu grada od 25.12.2017. godine.?

Jeste!

Jel` u njoj piše da je v.d. direktora Vladimir Đuričić?

Piše!

Pa, šta to nije jasno?

Jel` je ova bez veze sklepana ustanova registrovana i ima svoj račun?

Da, da.

Narodna banka Srbije / Printscreen

Šta onda ne postoji? A, radnici….Spisak podobnih je napravljen, navodno se čeka neko odobrenje iz Beograda.

Pravno je sve u redu, ustanova registrovana, ima pečat, račun i direktora…Ima čak i manifestacije, mada nisu kulturne, nego političke.

Tako je krajem decembra u sali pozorišta održana Izborna skupština Srpske napredne stranke kojoj valjda po difoltu sada i direktor, tj.pomoćnik gradonačelnika pripada, a nedavno i sastanci sa kandidatima za članove Saveta MZ, koje naravno predvodi ista stranka.

Ko je odobrio održavanje političkih skupova u (ne)registrovanom pozorištu?

Onaj što je v.d.direktora a tvrdi da je to “ko bajagi”?

Kada bi sada nekome palo na pamet da ugasi ovu nakaradnu ustanovu, obornici bi morali da donesu odluku o njenoj likvidaciji.

Ako nešto ne postoji, ne može da se ugasi?

Podsetićemo vas da su nedavno završene likvidacije nekoliko javnih preduzeća koja osim v.d.direktora nisu imala zaposlene. To su “Urbanizam i izgradnja”,”Biznis inkubator centar”, “Gradsko saobraćajno preduzeće”…

Sećate se kako se gradonačelnnik žalio novinarima i na svom fb profilu kako ta preduzeća nikada stvarno nisu ni radila, a dugovi su ogromni zbog plata v.d.direktora? Po toj logici i v.d.direktora novoosnovanih ustanova imaju platu, pa i pomoćnik u ilegali. I zato je bolje da svoja prazna naklapanja zadrži za sebe.

Ako bismo verovali njegovom došaptavanju onda ni nova Turistička organizacija ne postoji. Jel` je onda gradonačelnik pogrešio kada je ovu ustanovu pobrojao među organizatore Bogojavljenja?

Facebook / Printscreen

Sigurno je i v.d.direktora Turističke organizacije Ana Ignjatović u zabludi jer njen kolega Đurićić tvrdi da novoosnovane ustanove ne postoje?

Facebook / Printscreen

Situacija je ista kao sa pozorištem, ustanova je registrovana, ima svoj račun, pečat, direktora, nema radnike…

I kako sada turistička postoji, a pozorište ne?!

E, Vlado, Vlado, šaljivdžijo!

preuzeto: glas-zaječara.com

1 komentar

  • sve je nakaradno u gradu zaječaru..sve..zato sto zajecarci na postoje u zaječari..sav šljam se sakupio ovde..nisam u pravu? demantujte me..

Dodaj komentar