Kultura

Đuričić: Sve spremno za doček holivudske zvezde

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Predstava “Paklena komedija” i Džon Malkovič gostovaće na Feliks Romulijani 8. avgusta od 20:30 sati, a tim povodom održana je i konferencija za novinare u beogradskoj Kombank dvorani.

Predstave “Paklena komedija” biće odigrana na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana kod Zaječara, u izvođenju Džona Malkoviča, orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra, sa dirigentom Martinom Haselbekom i sopranima Čen Reiz i Suzan Langbain.

Reditelj je Mihael Šturminger.

Pod pokroviteljstvom grada Zaječara organizatori događaja su: Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Narodni muzej, “Zaječar” i Art linka iz Beograda, čiji su predstavnici danas istakli da će predstava biti izvedena 8. avgusta na Feliks Romulijani, u 20.30.

Prema rečima direktorke Art linka, Jovanke Višekrune Janković Izvođenje “Paklene komedije” na sceni na otvorenom na Feliks Romulijani, deo je evropske turneje predstave ovog leta, koju čine nastupi na festivalima u Austriji, Finskoj, Španiji, Poljskoj i Srbiji.

Vladimir Đuričić, direktor Ustanove “Zoran Radmilović” je istakao da Zaječar ima iskustva u organizaciji velikih događaja i da se organizatori raduju dolasku ovako velike zvezde i ozbiljne umetničke produkcije.

Vujadin Milošević, direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, je rekao da je na Romulijani sve spremno za organizaciju događaja i doček publike. “Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani”, ovim programom se ne završava, već su u planu i novi zanimljivi događaji.

Predstava “Paklena komedija – ispovesti serijskog ubice”je zasnovana na istinitoj priči o serijskom ubici, ali i pesniku i novinaru, koja je inspirisala Malkoviča I dirigenta Haselbeka da naprave ovaj muzički teatar. Haselbek je birao muziku za predstavu i muzička lista obuhvata arije Mozarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka, Vebera, koje izvode soprani Čen Reiz i Suzan Langbain.

Ovaj projekat je realizovan uz generalno pokroviteljstvo grada Zaječara, a dragocenu podršku u realizaciji ovog programa pružila je „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ a sponzori događaja su Eliksir Fondacija, UNIKA i kompanija Cepter.

Karte po ceni od 1000,00 dinara mogu se rezervisati i kupiti preko zaječarskog pozorišta i Tiket servisa. E- mail za online rezervacije je rezervacije@zoranradmilovic.rs. Prodaja karata na dan performansa 8.avgusta je od 9-15h na blagajni pozorišta, i na Felisk Romulijani od 18.00h, istaknuto je na pres-konferenciji u Beogradu.

1 komentar

  • Uzas …. Ovo je satanisticka prica. Ubistvo koje se dogodilo nije I NE moze nikada biti osnova za komediju, a jos manje da knjiga koju je napisao ubica postane hit. Austrija je mracna a Nemci koji ovo priredjiju su Nazi. Klasicna muzika u ovom slucaju je razlicitih nemackih kompozotora a spaja ih jedna tema – stradanje zena.

    Grozno.

Dodaj komentar