fbpx
Društvo Izdvajamo

Đaci zaječarske Ekonomske škole prodavali čaj u humanitarne svrhe

Učenici Ekonomsko – trgovinske škole u Zaječaru zajedno sa svojim profesorima za vreme velikog odmora su pili čaj, a prikupljeni novac doniraće internatu Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“.

Maturantkinja ove škole Irena Stefanović je rekla da su se u okviru Đačkog parlamenta dogovorli da organizuju ovakvu akciju prodaje čaja po ceni od 20 dinara, a da su pre mesec dana sličnu humanitarnu akciju organizovali Gimnazijalci.

„Nismo čekivali ovako dobar odziv i nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno novca koji ćemo donirati ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Sara Milošević, predsednica Đačkog parlamenta Ekonomsko -trgovinske škole je naglasila da oni uvek rado organizuju i učestvuju u ovakvim i sličnim aktivnostima.

„Našim drugarima iz škole „Jelena Majstorović“ potrebno je puno toga i zato smo mi odlučili da im doniramo novac, a oni će ga upotrebiti za ono što je njima najneophodnije. Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju i na druge ljude da pomognu ovoj školi koliko mogu“, rekla je Milošević.

Gimnazijalke Anđela Bešir i Anđela Stojanović su podržale svoje drugare.

„Kada se o ovakvima akcijama radi nema mesta rivalstvu, jer je cilj učiniti dobro delo i nebitno je ko iz koje škole dolazi. Došli smo mi njih da podržimo kao što su i oni nas. Čaj je odličan i malo smo se okrepile i zagrejale uz njega i ono što je najvažnije pomogle smo nekome“, rekle su.

Marina Ilić, pedagog ove škole je istakla da su profesori zajedno sa učenicima ravnopravno učestvovali u akciji.

„Zajedno smo sa njima delili ova obaveštenja preko društvenih mreža kako bismo se svi okupili i kako bismo bili spremni da svim učenicima kojima je pomoć potrebna budemo uvek na raspolaganju“.

Đaci ove škole su vrlo osvešćeni kada se radi o učenicima sa smetnjama u razvoju.

„U školi imamo dosta učenika koji imaju neke zdravstvene probleme tako da oni njima uvek rado pomažu. Prošle godine su na primer imali nekoliko akcija u Ustanovi „Oblutak“ i  ŠOSO „Jelena Majstorvić“. Učenici obrazovnog profila kuvar su sa mališanima spremali kolače i ukrašavali ih tokom uskršnjih praznika. Naši đaci su odlučili s obzirom da je zimsko vreme da kuvaju čaj i želeli da privuku ostale drugare da doniraju novac koji je simboličan, ali cilj je bio da shvate i razumeju da je nekome naša pomoć od velikog značaja“, naglasila je Ilić.

Đački parlament ove škole ima u planu da do kraja godine sprovede akciju sređivanja i uređenja škole.

Dodaj komentar