fbpx

Diskusija o temama koje su podelile i zbunile javnost u Zaječaru

Preporuka:

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...

Počela izgradnja LIDL marketa u Zaječaru (FOTO)

Izgradnja dugo najavljivanog "Lidl" marketa u Zaječaru započela je na mestu nekadašnje fabrike "Arsenije Spasić" u Zaječaru. Predviđeno je...

18. Šakalijada u Trnavcu: Prijava produžena do 26. februara

Lovci iz Zaječara i okoline ove godine okupiće se u Trnavcu 29. februara po osamnaesti put kako bi uzeli...
- Reklama -

Zaječarska inicijativa u utorak, 12. novembra 2019. godine organizuje javnu raspravu o učešću građana u planiranju i odlučivanju o javnim prostorima u Omladinskom centru.

Podstaknuti učestalim diskusijama na temu radova i intervencija na javnim površinama, kako u samom Zaječaru tako i na nivou Republike, javna diskusija biće organizovana sa ciljem da se kroz otvoreni razgovor sa građanima otklone nedoumice vezane za pomenutu problematiku, kao i da se ukaže na neophodnost učešća samih građana i stručne javnosti u urbanom planiranju i donošenju odluka o javnim prostorima.

„Cilj diskusije nije da se kritikuju dosadašnje odluke i rešenja, već da se rasprava otvori za širu javnost i da se u nju uključe svi relevantni faktori, kojih se ona tiče“, navode organizatori.

Ideja je da se kroz ovu diskusiju razgovara i o konkretnim primerima u gradu, poput rekonstrukcije ulice Ivana Milutinovića, izmeštanja česme na Gradskom trgu i dr. koji su podelili su i zbunili javnost u Zaječaru.

Javna diskusija, prema rečima organizatora, biće prilika da se na jednom mestu okupe građani i ljudi od struke i da razgovaraju o ovim značajnim temama za grad i njegove meštane. 

Građanima će se obratiti gosti javne tribine:

  • Mirko Popović, programski direktor Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine,
  • Jovan Rajić, advokat i predsednik UO Regulatornog instituta za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine,
  • Božena Stojić, urbanistkinja, Institut za urbane politike.

Na ovu raspravu su pozvani i predstavnici Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove Grada Zaječara.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: