fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Hronika

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD KRIVOG VIRA: Dva mladića poginula, beba i majka teško povređene!

ALEKSANDAR Simić (1991) i Aleksandar Lazić (1992) poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na magistralnom putu Paraćin-Zaječar kod boljevačkog sela Krivi Vir.

foto: radiomagnum.rs

“Večernje novosti” prenose da je Aleksandar Simić, koji je vozio iz pravca Boljevca ka Paraćinu, upravljao “seat incom” (BG 1040 HĐ) i direktno se sudario sa teretnim vozilom “opel kombom” za čijim je upravljačem bio Aleksandar Lazić. U zadnjem delu teretnog vozila Lazić je vozio suprugu i tromesečnu bebu, koji su tom prilikom zadobili teške telesne povrede i odmah su prebačeni u paraćinsku bolnicu.

– Vozio sam kamion na kome su bila natovarena vozila za prodaju – ispričao nam je Ljubomir Šopov (42), bugarski državljanin.

– Iz mraka sam video farove vozila koje se kretalo brzinom od najmanje 150 kilometara na čas.

Pogledao sam u retrovizor i video da drugo vozilo, koje je vozilo približno istom brzinom, pokušava da me pretekne.

Šopov kaže da je reagovao instinktivno. Usporio je auto i sve vreme se, kaže molio, da ne dođe do nesreće.

Međutim, dva automobila su se čeono sudarila. Od siline udarca jedno vozilo je skočilo tri metra u visinu i palo na krov mog kamiona i srušilo mi još tri vozila, u šoku je Šotov.

Sagovornik kaže da je to vozilo po inerciji nastavilo da se kreće i onda palo sa kombija i nastavilo da se kreće.

– Istrčao sam iz kamiona da vidim da li mogu nekom da pomognem – kaže Šopov.

– Međutim, vozač tog automobila je, kako se ispostavilo, proleteo kroz šoferšajbnu.

Odmah sam posumnjao da nije preživeo nesreću.

Šopov je potom pretrčao ulicu i pokušao da pomogne osobama u “opel kombu”, koji je skrenuo u kanal sa druge strane puta.

– Ali, kada sam stigao do tog automobila video sam i da je vozač tog teretnog vozila takođe proleteo od siline udarca kroz šoferšajbnu.

Naš sagovornik kaže da je krenuo ka kamionu da uzme mobilni telefon i pozove hitnu pomoć, ali je začuo plač iz “opel komba”.

– Vratio sam se nazad i na silu otvorio vrata tog teretnog vozila. Tu sam zatekao prizor koji će me pratiti celog života.

Teško povređena majka oblivena krvlju grlila je u naručju svoju bebu koja je vrištala – u neverici je Šopov.

Nakon toga Šopov je pozvao policiju i hitnu pomoć, koje su ubrzo stigle na lice mesta.

– Pokušali smo da na licu mesta reanimiramo Aleksandra Simića i Aleksandra Lazića ali sve je bilo uzalud, tako da smo samo mogli da konstatujemo da su njih dvojica podlegli povredama koje su zadobili u saobraćajnoj nesreći – rekli su lekari.

MUZIČAR ŽURIO

Aleksandar Simić koji je za život zarađivao kao vokalni solista pevajući po kafanama, vraćao se sa jedne tezge, jer je za sutradan imao zakazanu novu svirku. Ali, umesto da ode na veselje, kako se ispostavilo, otišao je u smrt.

izvor: Večernje novosti

Dodaj komentar