fbpx
Društvo Izdvajamo

Deo ulice Generala Gambete u Zaječaru presvlači se novim asfaltom

Deo ulice Generala Gambete od raskrsnice sa Krfskom, do raskrsnice sa Grnorečkom i Kursulinom ulicom 29. maja biće presvučen novim asfaltom. Pomenuta deonica rekonstruiše se iz budžeta grada u okviru letnjeg održavanja puteva. Narednih dana novim asfaltom biće presvučeni i delovi ulica Đure Salaja, Vojničke i Petra Kocića, saznajemo od nadležnih iz Preduzeća za puteve „Štrabag“.

Nakon zimskih meseci deo ulice generala Gambete u Zaječaru postao je vidno oštećen i nebezbedan za saobraćaj zbog pojave kratera i udarnih rupa po sred kolovoza.

Iz pomenutih razloga odlučeno je da se u sklopu letnjeg održavanja puteva u gradu najpre novim asfaltom presvuče deo ulice Generala Gambete u dužini od 80 metara.

Prema rečima Željka Blagojevića, građevinskog inženjera u Preduzeću za puteve „Štrabag“ na toj deonici biće ugrađen novi asfalt debljine 5 centimetra.

“ Asfalt je isfrezovan, skinut je sloj od 5 centimetara, a nakon adekvatne pripreme uslediće asfaltiranje pomenute deonice.

Radovi se izvode u okviru letnjeg održavanje puteva u gradu, a asfaltiranje deonice u Generala Gambete samo je deo pomenutih radova“, ističe Blagojević.

Blagojević najavljuje da će od srede, 29. maja krenuti i asfaltiranje dela ulice Đure Salaja u Zaječaru, a kasnije i dela Vojničke i ulice Petra Kočića.

Zbog asfaltiranja ulice Generala Gambete od raskrsnice sa Krfskom do raskrsnice sa Grnorečkom i Kursulinom ulicom saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmenično, a moguće je prema najavama Blagojevića, da na kratko deo ulice bude i zatvoren za saobraćaj.

Vožnju u ovom delu grada svakako prilagodite uslovima na putu i poštujte saobraćajnu signalizaciju.

printscreen

Podsećamo, prema podacima prvog rebalanska budžeta za 2019. godinu za rekonstrukciju ulica na teritoriji grada opredeljeno je 37.000.000 dinara, dok je za upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture opredeljeno preko 107 miliona dinara.

 

2 komentara

  • Sada nam dolazi Vučić pa će svečano da otvori ovu novu deonicu od 36 m novog asvalta a i 17 m novog asvalta kod nekadašnjeg Arsenija Spasića. Biće opet vatrometa i pevaljki.

Dodaj komentar