fbpx

Deo ulice Generala Gambete u Zaječaru presvlači se novim asfaltom

Preporuka:

Napokon sunce, temperatura do 12 stepeni

U Srbiji će u nedelju ujutro i pre podne biti umereno do potpuno oblačno, uglavnom suvo i mestimično maglovito....

„Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ u zaječarskom teatru

Na sceni zaječarskog pozorišta, biće izvedana predstava "Hamlet u selu Mrduši Donjoj“ pozorišta Raša Plaović iz Uba. Reditelj predstave...

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 9. decembar 2019. godine

U novu sedmicu ulazimo na lep način, optimistički s obzirom da nas dočekuje od jutra Merkur u Strelcu! Ovo...
- Reklama -

Deo ulice Generala Gambete od raskrsnice sa Krfskom, do raskrsnice sa Grnorečkom i Kursulinom ulicom 29. maja biće presvučen novim asfaltom. Pomenuta deonica rekonstruiše se iz budžeta grada u okviru letnjeg održavanja puteva. Narednih dana novim asfaltom biće presvučeni i delovi ulica Đure Salaja, Vojničke i Petra Kocića, saznajemo od nadležnih iz Preduzeća za puteve „Štrabag“.

Nakon zimskih meseci deo ulice generala Gambete u Zaječaru postao je vidno oštećen i nebezbedan za saobraćaj zbog pojave kratera i udarnih rupa po sred kolovoza.

Iz pomenutih razloga odlučeno je da se u sklopu letnjeg održavanja puteva u gradu najpre novim asfaltom presvuče deo ulice Generala Gambete u dužini od 80 metara.

Prema rečima Željka Blagojevića, građevinskog inženjera u Preduzeću za puteve „Štrabag“ na toj deonici biće ugrađen novi asfalt debljine 5 centimetra.

“ Asfalt je isfrezovan, skinut je sloj od 5 centimetara, a nakon adekvatne pripreme uslediće asfaltiranje pomenute deonice.

Radovi se izvode u okviru letnjeg održavanje puteva u gradu, a asfaltiranje deonice u Generala Gambete samo je deo pomenutih radova“, ističe Blagojević.

Blagojević najavljuje da će od srede, 29. maja krenuti i asfaltiranje dela ulice Đure Salaja u Zaječaru, a kasnije i dela Vojničke i ulice Petra Kočića.

Zbog asfaltiranja ulice Generala Gambete od raskrsnice sa Krfskom do raskrsnice sa Grnorečkom i Kursulinom ulicom saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmenično, a moguće je prema najavama Blagojevića, da na kratko deo ulice bude i zatvoren za saobraćaj.

Vožnju u ovom delu grada svakako prilagodite uslovima na putu i poštujte saobraćajnu signalizaciju.

printscreen

Podsećamo, prema podacima prvog rebalanska budžeta za 2019. godinu za rekonstrukciju ulica na teritoriji grada opredeljeno je 37.000.000 dinara, dok je za upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture opredeljeno preko 107 miliona dinara.

 

- Reklama -

2 KOMENTARA

  1. Sada nam dolazi Vučić pa će svečano da otvori ovu novu deonicu od 36 m novog asvalta a i 17 m novog asvalta kod nekadašnjeg Arsenija Spasića. Biće opet vatrometa i pevaljki.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

DJB Zaječar: Kome Zaječarci sređuju kafanu?

Mesna kancelarija Glogovica, prema pisanju članova Gradskog odbora "Dosta je bilo" u Zaječaru, potpisala je ugovor sa Branislavom Trailovićem, PR-om Ugostiteljske radnje "La Ujka...

Zaječarska sela par sati bez struje

Zbog radova na mreži, 12. decembra bez napajanja električnom energijom biće 3 zaječarska sela. Struju neće imati kupci iz: Vražogrnca Trnavca Rgotine(samo oni koji žive prema Zaječaru) Struje...

Humanitarni turnir u malom fudbalu i šutiranju trojki

Ekonomsko-trgoviska škola u Zaječaru organizovaće humanitarni turnir "Za Stojkoviće" u sali zaječarske Gimnazije. Učešće na ovom turniru omogućeno je svim srednjim školama, a kotizacija po...

Niže cene za godišnju članarinu u biblioteci

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" biće održana "Noć knjige" uz sniženu cenu za godišnji upis. U okviru ove promocije, biblioteka će u petak, 13. decembra,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: