Izdvajamo Politika

Demonstranti ušli u Skupštinu Srbije

printscreen/twitter.com

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred Skupštine Srbije protestujući zbog povratka restriktivnih mera i ponovnog uvođenja policijskog sata, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi rs.n1info.com.

Oko 22.15 časova grupa demonstranata je ušla u Skupštinu Srbije, nakon čega je intervenisala policija i posle petnaestak minuta ih potinsula van parlamenta.

Građani su blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice. Kako javlja reporterka N1, većina drži distancu, ali ne nose svi maske. Okupljeni upućuju pogrdne reči na račun predsednika Srbije i vladajuće stranke.

Kako su građani rekli reporterki N1, došli su jer ih je isprovocirala najava donošenja novih restriktivnih mera. Kako kažu, osećaju se prevareno i ističu da im ne smeta policijski čas već to što ih je „vlast lagala“ jer su u prethodnih mesec dana održani izbori, fubdalski derbi, žurke i proslave mature…

Blokiran je saobraćaj, a među prisutnima ima i građana koji nisu iz Beograda, već gradova poput Zrenjanina i Novog Sada. Ne zna se dokle će ostati ispred zgrade parlamenta niti da li će krenuti u protestnu šetnju, za koju je spremna i policija ako do nje dođe. Među okupljenima su i predstavnici organizacije Građanski otpor kao i neki od članova Ne davimo Beograd. U blizini je parkirano jedno vozilo policije. Na raskrsnici se pojavio i bivši poslanik Dveri Srđan Nogo a okupljeni su počel da mu skandiraju „Idi kući Nogo“.

Izvor: rs.n1info.com

Dodaj komentar