Društvo

Delimično oblačno, temperatura u Zaječaru 24°C

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
ilustracija/pixabay.com

U celoj zemlji biće pretežno sunčano, samo ponegde sa kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji danas malo toplije, iznad većeg dela zemlje pretežno sunčano, samo na istoku i jugoistoku promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od 6°C do 13°C, a najviša od 22°C do 26°C.

U Zaječaru delimično oblačno, sa više sunca. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura 10°C, a najviša dnevna temperatura oko 24°C.

U subotu pretežno sunčano, a do kraja perioda promenljivo oblačno. U nedelju u severozapadnoj, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji, a u ponedeljak i u ostalim krajevima naoblačenje. Od utorka uglavnom u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak 4. jun 2021.

Očekivana biometeorološka situacija povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

AMSS: Umeren intezitet saobraćaja, u popodnevnim satima više gužve

Saobraćaj na istoku Srbije danas će se odvijati po mestimično mokrim kolovozima usled kiše, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Danas posle podne se očekuje pojačan saobraćaj zbog početka vikenda.

Poseban oprez savetuje se na deonicama gde su u toku radovi.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalima na graničnim prelazima niti na putničkim terminalima nema zadržavanja.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar