fbpx
Društvo Izdvajamo

Dečja nedelja u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ (FOTO)

Mališani PU „Đulići“ uz pomoć vaspitača i roditelja i ove godine tradicionalno obeležavaju Dečju nedelju. Program su započeli sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“ u ponedeljak, 7. oktobra razgovorom o aktivnostima koje će biti organizovane tokom Dečje nedelje od 7. do 13. oktobra.

Pored dečijih iskaza, grupnih slagalica, ocrtavanja dečjih ruku, pripremne grupe vrtića „Zdravac“ uz prisustvo roditelja, stručnih saradnika psihologa i pedagoga, učestvovali su u Tribini „Dečja prava“.

U utorak, 8. oktobra mališani su izradili Sunce od kartona sa osobinama deteta, a organizovana je i likovna kolonija u autentičnom prostoru, u dvorištu ili u okruženju vrtića.

Narednog dana, tema je bila „Mali i veliki vežbamo mi, da budemo zdravi svi“. Razgovaralo se o zdravlju i sportu, izrađivali transparenti sa sloganom teme dana, vežbalo se i organizovan je sportski poligon.

Nakon toga, u Sportskoj hali na Kraljevici, u organizaciji Sportskog saveza Zaječar, deca su imala učešća na „Malom sajmu sporta“.

Za četvrtak, 10. oktobar, najavljena je tema dana „Dok uz muziku igra svako – uživa lako“, a biće organizovana i interakcija između vrtića uz učešće saradnika za muzičko Bojana Ćirića, kao i interakcija sa osnovnim školama.

U petak, 11. oktobra „Sva prava koje dete ima pokazuje svima“, tema je o kojoj će se razgovarati, a biće organizovan i izlazak i promocija lokalne zajednice. Promovisaće se dečja prava izradom bedževa i crtanjem kredama u boji.

Dodaj komentar